• Teleurstellend resultaat voor GSV'28 1 in Haelen

  Op een waterkoude en herfstachtige zondag mochten onze mannen zich gaan opmaken voor de verste uitwedstrijd van dit competitieseizoen. Promovendus en debutant in de 2e klasse Haelen was de tegenstander op hun nostalgische sportcomplex. GSV’28 wilde vanmiddag per se winnen om de aansluiting te houden met de top-3 van de competitie.

  Onze rood-witten kregen ook direct de eerste grote kans. Een vrije trap van Bram Hanssen kwam voor de voeten van Ken Schattenberg die ongelukkig was bij de afronding. Hij trof na anderhalve minuut al de lat. Daarna volgde een wedstrijd waarbij hard gewerkt werd, maar tegelijkertijd ook slecht voetbal op de mat gelegd werd. GSV’28 leek de betere ploeg en kreeg 5 minuten voor rust ook 3 grote kansen. Rick Pijls was nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal ging maar net over het Haelen-doel.

  Haelen was eigenlijk alleen maar gevaarlijk uit counters en dat gevaar werd zelfs een doelpunt. De razendsnelle schaduwspits brak door en ging over het been van Marco Thoma. Een discutabele beslissing van de leidsman Opsteen. De strafschop in de blessuretijd van de 1e helft ging erin: 1-0 voor de gastheren.

  Na rust werd het spel van GSV’28 onrustig. Haelen bleef continu druk zetten en leek ook meer inzet te tonen dan GSV’28. Onze mannen drukten door en kregen in het eerste kwartier na rust weer 2 grote kansen op de gelijkmaker. Bas Dullens kopte onfortuinlijk op de lat. Een minuutje later kreeg Haelen ook een hoekschop. Bij de tweede paal was het de laatste man van de rood-gelen die zomaar vrij mocht schieten: 2-0.

  Er bleven kansen komen, ook doordat trainer Meulenberg (waarmee GSV’28 afgelopen week de samenwerking voor een seizoen tot de zomer van 2020 verlengde) aanvallend wisselde. Doelpunten kwamen er echter niet meer. Wel nog 7 gele kaarten. In een sportieve wedstrijd waarin beide teams gelijkwaardig aan elkaar waren, was dit toch wel opmerkelijk. GSV’28 was helaas niet meer bij machte om het tij te keren. Onze ploeg had nog een strafschop verdiend, maar scheidsrechter Opsteen zag de voetafdrukken van onze GSV-er over het hoofd en legde de bal buiten de 16 meter. In blessuretijd mocht GSV’28 nog van geluk spreken dat Haelen slordig was in de afronding. 2-0 was de eindstand.

  Een grote teleurstelling, want GSV’28 moet nu even genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Onze mannen zullen komende week hard moeten werken aan hun spel om ervoor te zorgen dat zondag voor het eerst sinds 3 wedstrijden weer (doel)punten op het scorebord komen. Zondag speelt ons vlaggenschip opnieuw uit. De wedstrijd tegen Heer stond gepland in Genhout, maar is op verzoek van Heer gewisseld waardoor we in het voorjaar op ons eigen Jean Nijsten Sportpark zullen spelen. Zondag dus om 14.30 uur in Maastricht.

  Haelen 1 - GSV'28 1: 2-0 (1-0)
  45+2' 1-0 Joep Houben
  62' 2-0 Ken Gommans