• Terug in de tijd: GSV'28 2 laat Genhout genieten van nacompetitie-campagne

 • In dit voetbalstille corona-tijdperk blikt GSV'28 terug op hoogtepunten uit haar clubhistorie. In deze tiende aflevering: GSV'28 2 wint de nacompetitie door in een bloedstollende finale RKVVL/Polaris 2 te verslaan en promoveert naar de reserve 2e klasse. Vandaag alweer precies 5 jaar geleden. Laten we even terug gaan naar 2014, het jaar dat de huidige staf van ons 2e elftal aantrad in Genhout.

  Het is het voorjaar van 2014. GSV'28 2 staat nog even onder leiding van Jan Laumen. Hij bezorgde GSV'28 2 in 2013 de verlossende titel in de reserve 4e klasse. Jan was met zijn NCAWT-tactiek toe aan een volgende stap en ging voor een avontuur bij het vlaggenschip van VV Vilt. GSV'28 2 eindigde in dat seizoen keurig 6e in 3C. Op een warme dinsdagavond bracht het bestuur van GSV'28 de mededeling dat er een nieuwe staf voor GSV'28 2 was gevonden. Oud 1e elftal-speler Hub Nijsten werd coach. John Limpens ging hem assisteren en voorzien van doordachte tips. Sascha Winkelmolen bleef in zijn leidersrol en Roy Hendrix (toen al en nu nog steeds keeperstrainer) pakte de veldtrainingen op. De staf was ambitieus: meedoen om promotie naar de reserve 2e klasse.

  In de voorbereiding op het seizoen moesten de mannen duidelijk nog even wennen aan de nieuwe systemen en aanwijzingen. RKFC Lindenheuvel 2 maakte gehakt van onze mannen: 0-5. Ook in de bekercompetitie liep het alles behalve vlekkeloos. Rivaal en toenmalig angstgegner Schimmert 2 versloeg onze mannen 3-1. Een andere buur Spaubeek 2 werd op een zomerse donderdagavond wel verslagen (2-1), maar het bekeravontuur eindigde drie dagen later met een dramatische pot tegen De Ster 3: 2-2. Dit bleek (tot op de dag van vandaag) de laatste wedstrijd te zijn die GSV'28 2 op ons natuurgrasveld (veld 2) speelde. GSV'28 nam namelijk vlak voor aanvang van de competitie een gloednieuwe kunstgrasveld in gebruik.

  7 september 2014. De eerste competitiewedstrijd: GSV'28 2 - Geusselt Sport 2. Het leek een spannende pot te gaan worden, maar toen Taoufik Chadli (terugkomend van een blessure) in de 2e helft inviel, waren de Maastrichtenaren verslagen: 6-1. Zeven dagen later, na een aantal veel te gezellige feestavonden na het grootse succes Openluchttheater de Inspecteur, versloegen onze rood-witten RKSV Minor 2. Een wedstrijd van weinig kansen en een zeer effectief GSV'28. Na 12 minuten stond het 0-2. Uiteindelijk zou topscorer Max Limpens ook nog de 0-3 noteren.

  Ook de derde wedstrijd (tegen Willem I 3: 5-1) werd gewonnen. Onze mannen gingen met 9 uit 3 afreizen naar concurrent RKUVC 2 dat ook nog geen punt liet liggen. Het werd de wedstrijd die Max Limpens zijn hele leven bij zal blijven. GSV'28 2 kwam op een 0-2 voorsprong en leek controle te hebben over het 'Eurocontrol'-team. Tot de 55e minuut: de Schot Paulie Cummins maakte 1-2. Twee minuten later kreeg Max Limpens vanaf 11 meter de kans om opnieuw een gat van twee te noteren. Hij miste, een zeldzaamheid vanaf 'de stip'. En nog zeldzamer: enkele minuten later was Max verantwoordelijk voor de overtreding waardoor RKUVC 2 dezelfde kans kreeg. Deze strafschop ging er wel in en zorgde voor de eindstand 2-2, want tot overmaat van ramp faalde onze kleine technicus in de slotfase oog-in-oog met de Ulestratese doelman Mike Macklin.

  In de volgende wedstrijd in Genhout lieten onze mannen opnieuw twee dure punten liggen tegen SV Meerssen 3. Aanvoerder Jorg Heusschen scoorde vlak voor tijd de 2-2. GSV'28 2 bleek wel nog steeds ongeslagen en pakte zelfs de koppositie door met 0-1 te winnen in Maastricht tegen VV SCM 3: een memorabele pot. Dat werd de thuiswedstrijd tegen Sportclub Jekerdal 2 ook. Onze mannen kwamen 0-1 achter, maar draaiden in de slotfase de wedstrijd om en wonnen mede door twee rake afstandsschoten van Remy Winkelmolen met 4-2. In de topper in Margraten tegen RKVVM 2 verloor GSV'28 2 haar ongeslagen status. Een handsbal van Stef Nelissen zorgde ervoor dat Kenny Kleijnen in de blessuretijd van de tweede helft vanaf de stip kon scoren: 2-1. RKASV 2 pakte zo de koppositie over, maar raakte deze op een voor GSV'28 2 vrije zondag ook direct weer kwijt door te verliezen van RKVVM 2. Het bleef razend spannend in de top van de reserve 3e klasse A: RKSV Minor 2 19 uit 8, RKVVM 2 18 uit 8, GSV'28 2 17 uit 8 en RKASV 2 17 uit 9.

  Door de carnavalszittingen naar de dinsdag verplaatste topper tegen RKASV 2 werd vervolgens knap gewonnen: 2-0. In Maastricht ging het vervolgens (net als tegen RKUVC 2 en SV Meerssen 3) mis. DBSV 2 maakte in de slotfase gelijk (2-2) waardoor GSV'28 2 met een puntje in de tas teleurgesteld terug naar Genhout moest. RKSV Minor 2 pakte de periodetitel met een 1-0 overwinning op RKVVM 2. Datzelfde groen-witte Minor liep vlak voor de winterstop nog een keer twee punten uit doordat onze mannen voor de 4e keer gelijkspeelden: 1-1 uit tegen Willem I 3.

  In de carnavalsperiode leek GSV'28 2 af te gaan haken voor het kampioenschap, want RKUVC 2 kwam net als de heenwedstrijd in eigen dorp terug tot 2-2. GSV'28 2 mocht nog van geluk spreken dat de voorhoede van onze buren niet op scherp was en in de dying seconds lat en paal trof. In Meerssen won GSV'28 2 vervolgens een spannende wedstrijd. Jonkie Brandon Wolters kopte GSV'28 2 in de 87e minuut naar een driepunter. Ook VV SCM 3 werd in een slotfase met 3-1 verslagen: kon GSV'28 2 nog aansluiten bij RKSV Minor 2 en RKVVM 2?

  Dat lukte helaas niet... Terwijl RKSV Minor 2 verrassend verloor in Maastricht (2-1 tegen VV SCM 3) verspeelden onze mannen opnieuw twee punten in een van de slechtste wedstrijden die het team zou spelen: 2-2 tegen Sportclub Jekerdal 2. Rick Nelissen scoorde beide Genhouter treffers en zorgde in de 85e minuut nog voor een (onverdiend) puntje. Een spannende topper tegen RKVVM 2 eindigde in de brilstand: 0-0. Kampioen worden zat er vanaf dat moment niet meer, maar de nacompetitie (de doelstelling van het seizoen) lag wel binnen handbereik. Drie opeenvolgende overwinningen (tegen RKASV 2 1-3, DBSV 2 4-1 en Geusselt Sport 2 1-5) brachten de mannen op een verdiende 3e plaats in de eindstand. Op de slotdag van de competitie werd RKSV Minor 2 verdiend kampioen tegen een 'gespaard' rood-wit team (0-5).

  Het toetje van het seizoen 2014/2015 ging van start. Vijf wedstrijden in drie rondes konden onze mannen een geweldige prijs en promotie opleveren. Zeven ploegen streden om dat ene plekje. GSV'28 2 kreeg in de eerste ronde te maken met KVC Oranje 2 uit Bleijerheide-Kerkrade. De speler die dit seizoen als invaller 7 keer zou scoren deed dat in de heenwedstrijd opnieuw: Youri Snoeck zorgde in de 87e minuut voor grote vreugde op het Jean Nijsten Sportpark. In Kerkrade bloeide onze mannen helemaal op. In een galavoorstelling waren prachtige doelpunten van Max Limpens, Brandon Wolters en Mitch Graman (0-3) genoeg voor een plek in de halve finale.

  De heenwedstrijd van de halve finale werd als toetje van een geslaagd Feestweekend gespeeld op Pinkstermaandag. Een fysiek sterk SV Simpelveld 2 kwam op bezoek. Max Limpens bracht GSV'28 vanaf elf meter op 1-0. Rico Goffin (nu hoofdtrainer bij de geel-zwarten uit het Heuvelland) miste twee minuten later een strafschop. Een duur foutje bleek later. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor onze mannen. Steef Nijsten zorgde voor de tweede Genhouter treffer. In Simpelveld waren onze rood-witten vervolgens heer en meester. Vooral in de tweede helft was SV Simpelveld 2 uitgeblust. Eindstand 0-4. GSV'28 2 vierde een geweldig feest: de finale van de nacompetitie was bereikt.

  Op zondag 7 juni 2015 om 13.00 uur floot scheidsrechter Paul Kerstges voor het eerst op zijn fluit. Ongeveer 400 toeschouwers zagen GSV'28 2 in de volgende opstelling op de oververhitte kunstgrasmat verschijnen: Pascal Beenkens; Brandon Wolters, Mitch Graman, Mike Deswijzen, Didier Swelsen (C); Max Limpens, Ralf Senden, Steef Nijsten, Koen Mertens; Jasper Nijsten, Kyle Verwer. Acht wisselspelers namen plaats in een bomvolle dug-out: Stef Nelissen, Jeffrey Maas, Jeroen Nijsten, Kevin Vos, Youri Snoeck, Martijn Keulers, Remy Winkelmolen en Sandor Zaicsek. Voor tegenstander RKVVL/Polaris uit Maastricht-West stond handhaving op het spel. Zij eindigden 10e in de reserve 2e klasse A en moesten hun plekje redden in deze finale.

  De finale startte teleurstellend voor GSV'28 2. Na 6 minuten was het eerste schot op doel direct raak. Maurice Dassen scoorde vanaf 20 meter. Een zeer spannend en zenuwachtig steekspel ging verder. Koen Mertens maakte de gelijkmaker door met zijn linker chocoladebeen de bal in de loop in de kruising te pegelen: een schitterend doelpunt. Vlak voor rust leek een keiharde kopbal van routinier Mike Deswijzen GSV'28 2 op voorsprong te brengen. Zijn bal werd maar net van de lijn gehaald.

  In de tweede helft ging de vermoeidheid duidelijk een rol spelen. Wie van beide teams bleef het fitst en kon nog versterkingen inbrengen. Zowel de sterdragers als onze Genhouter mannen kregen kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Het bleef maar 1-1. Kans na kans. In de 82e minuut wisselde coach Hub Nijsten. Youri Snoeck kwam in het veld en scoorde met zijn eerste balcontact, vijf minuten voor tijd. Een schitterend afgemeten pass van Max Limpens kwam uit bij Youri die buitenkant rechts doelman Kevin Piette verschalkte in de rechterhoek. GSV'28 2 op weg naar promotie! Maar... de wedstrijd was nog niet gespeeld. RKVVL/Polaris 2 drukte naar voren. Alle manschappen probeerde nog een gelijkmaker te forceren. Die kwam er. In de 90e minuut. Een lange bal werd twee keer door een hoofd verlengd en zo gescoord door Arnold Verhoeven. Alle Genhoutenaren lagen verslagen op het veld.

  Er kwam een verlenging. RKVVL/Polaris 2 was mentaal duidelijk in het voordeel. De technische staf van GSV'28 2 benadrukte dat onze mannen fitter waren en dus kansen zouden krijgen. RKVVL/Polaris 2 startte de eerste helft van de verlenging met stevig spel: binnen 5 minuten drie gele kaarten. Het was doelman Pascal Beenkens die GSV'28 op de been hield en twee grote kansen voor de Maastrichtenaren tegenhield. Zowel Leon Pellaers als Roy Voorjans hadden een treffer op hun schoen. Het bleef 2-2. Tot de 117e minuut. Althans, daar leek het op. Een voorzet werd met het hoofd verlengd door Mitch Graman: doelpunt!! Maar grensrechter Albert Thans keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Een nieuwe tegenslag voor onze mannen. Coach Hub Nijsten had zijn lijstje voor de allesbeslissende strafschoppenserie al klaar toen hij zag dat GSV'28 2 een strafschop kreeg: een geweldige buitenkans om deze finale toch in de verlenging te beslissen. Steef Nijsten pakte de verantwoordelijkheid en nam de strafschop. Hij knalde de bal rechtsboven tegen de touwen: een geweldig moment voor alle meegereisde GSV-supporters.

  GSV'28 hield de voorsprong vast en mocht na ruim 135 minuten voetballen in Bunde feest gaan vieren. Alles en iedereen ging onder de douche. Dat was ook wel nodig na zo'n spannende wedstrijd op een hele warme zondag. Het promotiefeest ging nog door tot de 'verklede' training op dinsdagavond. Na ruim 10 maanden voetballen zat het seizoen 2014/2015 er op. GSV'28 2 kon zich gaan opmaken voor een volgende stap: in de reserve 2e klasse.

  Tijdens deze nacompetitie-campagne werden er bij alle vijf de wedstrijden foto's gemaakt. Geniet nog een keertje mee van deze mooie beelden.

  GSV'28 2 - KVC Oranje 2 (1-0): Facebook link
  KVC Oranje 2 - GSV'28 2 (0-3): Facebook link
  GSV'28 2 - SV Simpelveld 2 (2-1): Facebook link
  SV Simpelveld 2 - GSV'28 2 (0-4): Facebook link
  RKVVL/Polaris 2 - GSV'28 2 (2-3 n.v.): Facebook link

 • Eindstand reserve 3e klasse A - seizoen 2014/2015

  PositieTeamGSPTVT
  1 RKSV Minor 2 * 20 48 64 23
  2 RKVVM 2 20 46 57 20
  3 GSV'28 2 + 20 40 50 27
  4 RKASV 2 20 26 45 39
  5 RKUVC 2 20 26 49 60
  6 Willem I 3 20 25 54 57
  7 Sportclub Jekerdal 2 20 22 37 45
  8 VV SCM 3 20 22 30 41
  9 DBSV 2 20 21 41 52
  10 SV Meerssen 3 # 20 18 45 69
  11 Geusselt Sport 2 # 20 13 35 74
  Scharn 3 trok zich al aan de beginfase van de competitie terug
  * kampioen en promotie naar de reserve 2e klasse
  + via nacompetitie gepromoveerd naar de reserve 2e klasse
  # gedegradeerd naar de reserve 4e klasse