• Terug in de tijd: GSV'28 2 schrijft clubhistorie

 • In dit voetbalstille corona-tijdperk blikt GSV'28 terug op hoogtepunten uit haar clubhistorie. In deze zevende aflevering: GSV'28 2 zet opnieuw een unieke prestatie neer en promoveert voor het eerst in de clubhistorie naar de reserve 1e klasse. We kijken met alle plezier nog eens terug naar vorig seizoen. Het seizoen waarin alles op z'n plek viel voor 'de manne van 2'.

  Na de promotie via een zinderende nacompetitie-campagne in 2015 is GSV'28 2 al drie seizoenen en zeer stabiele 2e klasser te noemen. De mannen van Hub Nijsten, John Limpens en Hay Halmans grepen vrijwel ieder seizoen een periodetitel, namen daardoor deel aan de nacompetitie en kwamen in 2017 al dichtbij promotie naar de reserve 1e klasse.

  Na twee seizoenen in de 'noordelijke' 2e klasse B gespeeld te hebben, werd GSV'28 dit seizoen weer ingedeeld in 2A. Daardoor ontliepen onze mannen voor het allereerst de competitie-derby tegen VV Caesar. Tegenstanders RVU, Willem I, Voerendaal, VV SCM en Eijsden waren oude bekenden uit het verleden.

  Onze mannen startten het seizoen met een zeer fitte en complete spelersgroep. Diverse selectiespelers maakten in de eerste speelrondes regelmatig minuten 'op 2' waardoor ons 'reserve vlaggenschip' vaak profiteerde van een ijzersterke bank. Dat was ook nodig, want het programma van de eerste speelrondes was loodzwaar.

  Eijsden werd met 4-1 verslagen. In Voerendaal bleef een zeer gelijkopgaande en boeiende wedstrijd steken op 1-1. Bunde kon lang standhouden, maar moest vervolgens flink was tegengoals incasseren (8-3). De overwinning in de 4e speelronde tegen de latere concurrent VV SCM (2-3) werd al meteen een zeer belangrijke. Hugo de Geus scoorde in de 89e minuut waardoor de 3 punten in de tas mee naar Genhout gingen.

  Willem I 2 werd ook met 5-1 verslagen waardoor alleen RVU nog in een spoor van onze rood-witten kon volgen. Na een moeizaam gelijkspel in Maastricht tegen Sportclub Jekerdal 2 (2-2) verzocht RVU 2 onze mannen op zaterdagavond te spelen in verband met de opening van het carnavalsseizoen. Dat hebben we geweten, want RVU nam een 'hele bus' eerste elftalspelers mee naar Genhout en trok uiteindelijk aan het langste eind: 1-2. De 1e periodetitel ging zo (en ondanks een rommelige 3-4 overwinning tegen Chèvremont) naar de mannen uit Rothem.

  Onze mannen hielden onder de bezielende en soms radicale leiding van hun staf focus op het resultaat in de eerstvolgende wedstrijden. Dat resulteerde in 9 punten uit 3 wedstrijden. Concurrenten Voerendaal en RVU, beiden nog zonder een verliespartij, werden zo op een kleine afstand gezet. GSV'28 was na de 3-1 overwinning op Heer officieel 'Herbstmeister' van de 2e klasse A. Een geweldige prestatie.

  Maar ging het dan nog verder dan dat? Onze mannen stonden vorig seizoen ook bovenaan na 11 wedstrijden en verzuimden toen die geweldige uitgangspositie om te zetten in een hoofdprijs. Vlak voor de carnaval ging het in Eijsden helemaal mis. De roed-blauwen liepen onze mannen aan alle kanten voorbij en wonnen verdiend met 3-0. Geen goede generale voor twee sleutelwedstrijden in deze fase van de competitie: thuis tegen Voerendaal en uit in Rothem.

  In Genhout speelde GSV'28 2 een geweldige wedstrijd tegen Voerendaal 2. Al na een half uur zetten Hugo de Geus en Roy Senden onze mannen op een 2-0 voorsprong. Het bleek genoeg voor de overwinning (2-1) en de 1e nederlaag voor Voerendaal 2. GSV'28 2 bracht vervolgens ook de eerste nederlaag aan RVU door hen met 0-3 in eigen huis te verslaan.

  Een nieuwe goede serie zou GSV'28 écht in de kampioenenpositie kunnen brengen. Nadat Chèvremont nu thuis opnieuw met het kleinst mogelijke verschil werd verslagen (3-2), bleek de uitzege in Bocholtz tegen WDZ de sleutelwedstrijd. Een schitterende goal van invaller Jasper Nijsten zette de Genhoutenaren op 0-2 in een wedstrijd die uiteindelijk nog 0-3 zou worden.

  De terechte uitnederlaag in Maastricht tegen Heer 2 zorgde opnieuw voor spanning in de competitie. Voerendaal 2 kwam volledig terug tot een gelijk aantal punten (wel met een wedstrijd meer) waardoor de thuiswedstrijd tegen Sportclub Jekerdal 2 niet verloren mocht gaan. Een overwinning zou betekenen dat onze mannen alles in eigen hand hielden. Dat werd het ook, want Tom Meertens, Hugo de Geus en Max Limpens schoten rood-wit naar een 4-1 overwinning.

  In Bunde werd er vervolgens niet best gevoetbald, maar wel gewoon voor de 15e keer dit seizoen een driepunter genoteerd. Dat zorgde voor hét kampioensaffiche: GSV'28 2 - VV SCM 2. Op zondag 26 mei, in een heerlijk weekend met onder andere het John Brands Veteranentoernooi als programma op de zaterdag, mochten onze mannen clubhistorie gaan schrijven.

  Er hingen wat geruchten in de wandelgangen dat VV SCM 2 haar team niet meer op de been zou krijgen voor deze wedstrijd. Gelukkig deed onze tegenstander haar plicht en kwam (zij het met een beperkt team) naar Genhout. De kampioenswedstrijd werd nooit een wedstrijd. Met rust kon de champagne extra gekoeld worden en de kampioensschaal nog één laatste keer gepoetst worden: 5-0. De eindstand na een beknopte 2e helft kwam uit op 9-0. Deze kampioenswedstrijd ging ook de boeken in als de wedstrijd van Jasper 'Japie-Jo' Nijsten. Hij scoorde voor het eerst (en volgens eigen zeggen ook voor het laatst) een hattrick en liep een week lang met drie vingers in de lucht.

  Na 21 wedstrijden (Willem I 2 trok zich gedurende de competitie helaas terug) blies scheidsrechter Houben voor het laatste op zijn fluit: GSV'28 2 werd na een lange strijd met veel spannende wedstrijden kampioen van de reserve 2e klasse A en promoveerde zo voor het eerst in de clubhistorie naar de reserve 1e klasse A. Een competitie waarin onze rood-witte trots het opnieuw uitstekend zou doen. Bij het stilleggen van de competitie door de corona-crisis stonden onze op verliespunten op een keurige 2e plaats achter NWC 2 dat glansrijk kampioen leek te gaan worden.

  Klik hier voor alle foto's van de kampioenswedstrijd GSV'28 2 - VV SCM 2.

 • Eindstand reserve 2e klasse A - seizoen 2018/2019

  PositieTeamGSPTVT
  1 GSV'28 2 * 20 47 63 23
  2 Voerendaal 2 20 41 52 24
  3 Eijsden 2 + 20 38 49 28
  4 VV SCM 2 20 36 52 48
  5 Chevremont 2 20 32 40 28
  6 WDZ 2 20 30 40 29
  7 RVU 2 20 27 33 25
  8 Heer 2 20 21 44 38
  9 Sportclub Jekerdal 2 20 16 30 45
  10 Bunde 2 # 20 11 23 67
  11 VV Hellas 2 # 20 5 17 88
  Willem I 2 trok zich terug en degradeerde
  * kampioen en promotie naar de reserve 1e klasse
  + via nacompetitie gepromoveerd naar de reserve 1e klasse
  # via nacompetitie gedegradeerd naar de reserve 3e klasse