• Terug in de tijd: Legendarisch GSV'28 3 grijpt de titel op dinsdagavond

 • In dit voetbalstille corona-tijdperk blikt GSV'28 terug op hoogtepunten uit haar clubhistorie. In deze zesde aflevering: een paar foto's zeggen vaak meer dan honderden woorden, maar goed: kiest u zelf maar... Op een prachtige dinsdagavond in mei, vandaag precies 11 jaar geleden, versloeg GSV'28 3 SV Hulsberg 4 en zette FC Geleen-Zuid 6 op een onoverbrugbare afstand.

  We gaan terug naar het seizoen 2008/2009. GSV'28 bestond uit 3 mannenelftallen, een veteranenteam en 2 vrouwenteams in de opstartfase (zij speelden nog geen competitie). De jeugdafdeling beleefde met 8 teams hoogtijdagen. Genhouter talenten stroomden vanuit de A- en B-jeugd door naar de senioren.

  Mede dat zorgde ervoor dat trainer-coaches Erik Molin en Rob Mulders over een 21-koppige selectie mochten beschikken. Een echte feestbrigade die op dinsdag in grote getale trainde en daarna getrakteerd werd door Jo en Annie, op vrijdag en zaterdag in stad en land feest vierde en op zondag dat feestje dunnetjes over deed na een nieuwe driepunter: 16 keer in totaal.

  In een competitie met, met uitzondering van Geulsche Boys 2, louter vierde, vijfde en zesde elftallen waren de aspiraties van het team al snel duidelijk: 'we hoeven niet eerste te staan, als we maar kampioen worden'. De resultaten onderstreepten deze ambitie om te promoveren naar de reserve 5e klasse.

  In de eerste zes wedstrijden behaalden onze rood-witten 16 punten. 43 gescoorde goals stonden tegenover slechts vier tegentreffers. Voor de winterstop kwamen daar nog eens 9 punten, 21 doelpunten en heel veel biertjes bij. GSV'28 3 kroonde zich tot Herbstmeister, zij het met een minimale voorsprong van enkele punten. Concurrent FC Geleen-Zuid 6 bleef namelijk ook winnen.

  De moeilijkste periode van het jaar stond voor de deur: een combinatie van voetbal en carnaval... En juist nu moest voor het eerst gevoetbald worden tegen FC Geleen-Zuid 6. De messen werden geslepen en de koppies stonden 'op scherp': onze rood-witten wonnen met 5-1 en sloegen zo het eerste gat.

  Met nog enkele wedstrijden te gaan, moesten onze mannen hun enige nederlaag van dit seizoen incasseren. In Wijnandsrade werd 'Ut Derde' afgetroefd: 2-0. FC Geleen-Zuid 6 moest vervolgens 'op afstand' gehouden worden. Een nieuwe nederlaag kon het grote feest rondom een mogelijk kampioenschap verpesten. In Geleen bleef het bij 2-2.

  Nog twee overwinningen en de platte kar kon versierd worden. Op zondag 10 mei 2009 pakte GSV'28 3 hun 14e driepunter van het seizoen. Zo werd de inhaalwedstrijd twee dagen later thuis tegen SV Hulsberg 4 dé kampioenswedstrijd. Onder toeziend oog van supporters, het 2e elftal dat voortijdig hun training stopte en diverse jeugdteams met enkele spandoeken, wonnen onze mannen met 4-1. En dat nog wel op het hoofdveld: eerder een uitzondering dan de regel voor ons 3e in die tijd. Het grote feest kon beg..., verder gaan!

  De foto's spreken boekdelen. Bekijk ze hier: link

  10 jaar na dit geweldige kampioenschap organiseerden staf en spelers van het toenmalige 3e elftal een reünie met echte reünie-wedstrijd tegen ons huidige 4e elftal. Met de feesttent van het GSV'28 Feestweekend in de achtergrond wonnen de kampioenen van 2009 met 4-1. Tijdens de feestavond in de tent werden oude herinneringen herbeleefd en het kampioensfeest van toen dunnetjes overgedaan. Ook van deze wedstrijd zijn veel foto's beschikbaar: link.

  De selectie van GSV'28 3 in het seizoen 2008/2009 bestond uit:
  Dennis Conings, Bjorn Corvers, Erik Delil, Ralph Gelissen, Boy Hamer, Guido Huntjens, Lennart Janssen, Menno Janssen, Pascal Lemmens, Raymond Lemmens, Kevin Meulenberg, Dion Nijsten, Ron Otten, Roy Paulissen, Marco Rovers, Mark Schoffeleers, Guido Scholtz, Jean Schoutelen, Marcel Vluggen, Thomas Waelen en Arno Wouters.
  Dit legendarische team stond onder leiding van Erik Molin en Rob Mulders.

 • Eindstand reserve 6e klasse 611 - seizoen 2008/2009

  PositieTeamGSPT
  1 GSV'28 3 * 20 53
  2 FC Geleen-Zuid 6 20 50
  3 Wijnandia 4 20 42
  4 RKVV Neerbeek 4 20 32
  5 RKSV Minor 4 20 27
  6 Haslou 5 20 24
  7 Schimmert 4 20 23
  8 SV Hulsberg 4 20 23
  9 Spaubeek 4 20 22
  10 Caesar 5 20 13
  11 Geulsche Boys 2 20 10
  * kampioen en promotie naar de reserve 5e klasse