• Twee rake kopballen bezorgen GSV'28 eerste uitzege sinds april

  GSV'28 heeft afgelopen zondag in extermis een zeer belangrijke overwinning gepakt in en tegen Sittard. Kijkend naar 100 minuten speeltijd op het stroeve en zompetige veld van de Kraaien was de Genhouter driepunter dikverdiend. Onze mannen forseerden maar liefst 16 hoekschoppen en ruim 20 doelpogingen. Door deze tweede zege op rij klimt GSV'28 naar de 7e plaats in de 2e klasse F.

  Op een regenachtige en koude zondag in Sittard zag vooral Genhouter supporters een wedstrijd die traag leek te beginnen. GSV'28 koos de aanval. Sittard loerde vooral op foutjes een snelle omschakeling via Boy Heysteeg, Amar Delic en Ritchie Bongers. In de 10e minuut zorgde een afgeslagen schot van Steef Nijsten voor de eerste van 16 (!) hoekschoppen voor GSV'28. Jeroen Gerets kreeg bij de tweede paal een levensgrote kopkans, maar trof het zijnet.

  Gerets bleef in de hele eerste helft ongelukkig in de afronding. Drie minuten na zijn gemiste kopkans lukte ook het wippertje langs doelman Kiehran Arets niet: naast. De vierde hoekschop van GSV'28 trof ook bijna het doel. Het schot van Ruud van Kempen eindigde in een scrimmage voor het Sittardse doel. Vervolgens waren ook Marco Thoma (afstandschot) en Mark Hoedemakers (schot uit de draai) dichtbij de openingstreffer.

  Namens de Kraaien zorgde Ritchie Bongers voor het eerste wapenfeit. Geoffrey Jacobs hield het doel van GSV'28 schoon. GSV'28 deed zichzelf echt veel te kort in deze verder goede eerste helft. Opnieuw Steef Nijsten en Jeroen Gerets misten overtuigingskracht bij hun pogingen op het Sittardse doel. Een wonder, maar echt waar: een 0-0 ruststand.

  De tweede helft startte zoals de eerste was geëindigd. Weer een grote kans voor GSV'28 na een mispeer van doelman Arets. De bal kwam bij Per Hendrix die net te veel tijd nodig had om de bal goed te controleren en op een leeg Sittard doel te schieten. GSV'28 moest vervolgens een flinke tik verwerken toen de verdediging met een fraaie pass uitgespeeld werd en Amar Delic meedogenloos afrondde: 1-0.

  GSV'28 bleef de betere en zo ook weer kansen krijgen. De eerste echte doelpoging was meteen raak. Jeroen Gerets liet zijn voetballende kwaliteiten zien en bediende Per Hendrix met een bekeken balletje. Hendrix kopte bij de eerste paal de bal hard tegen de touwen: 1-1. Diezelfde Hendrix verdiende 2 minuten later een strafschop. Scheidsrechter Engelen vond de charge op de jonge spits te licht en gaf een hoekschop.

  In de 71e minuut schoot Sittard pas voor de 3e keer deze middag op het Genhoter doel. Ons vlaggenschip had vrouwe Fortuna even op haar schouder, want het lage en onhoudbare schot van de jonge invaller belandde op de paal. In het laatste kwartier ontstond er een ware hoekschoppenregen. GSV'28 miste de overtuiging om de bal tegen de juiste (kant van het) net te werken.

  Het leek te eindigen in een zeer frustrerende middag voor onze rood-witten. Toch kwam de verdiende loon naar werken in de blessuretijd. Jeroen Gerets was goud waard met een tweede assist van de middag. Opnieuw vanaf rechts en nu een echt niet te missen bal op de doellijn van Sittard. Milan Koetsier werd matchwinner, opnieuw met een kopgoal.

  GSV'28 boekte zo haar eerste uitzege sinds 23 april. Toen werd Sporting Heerlen in een even zo moeizaam duel met 0-1 verslagen. In de tussentijd noteerde GSV'28 enkel remises en nederlagen op vreemde bodem. Met 14 punten uit 9 wedstrijden heeft GSV'28 nu weer aansluiting met de subtop van de 2e klasse F. Onze mannen kunnen met een goed gevoel toewerken naar de 24e editie van de Beekse derby. Zaterdagavond om 20.00 uur in Genhout tegen nummer 2 Caesar.

  2e klasse F | 9e speelronde
  Sittard 1 - GSV'28 1: 1-2 (0-0)
  50' 1-0 Amar Delic
  62' 1-1 Per Hendrix
  90+1' 1-2 Milan Koetsier

  Gele kaart:
  GSV'28: Tom Meertens (60')

  Scheidsrechter:
  Frank Engelen

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  VV Maastricht West 1 - Heer 1: 8-5 (2-4)
  Eijsden 1 - RVU 1: 3-3 (1-2)
  Venlosche Boys 1 - Geusselt Sport 1: 1-3 (1-0)
  Haslou 1 - VV ALFA Sport 1: 5-1 (1-0)
  VV Schaesberg 1 - Bekkerveld 1: 1-2 (0-1)
  Caesar 1 - Veritas 1: 4-2 (1-1)

  Programma 10e speelronde (zaterdag 2 en 3 december 2023):
  GSV'28 1 - Caesar 1 (zaterdag 20.00 uur)
  Heer 1 - Sittard 1
  Bekkerveld 1 - VV Maastricht West 1
  RVU 1 - Venlosche Boys 1
  Veritas 1 - Haslou 1
  Geusselt Sport 1 - VV Schaesberg 1
  VV ALFA Sport 1 - Eijsden 1