• Valse competitiestart voor GSV'28 VR1

  Hallo fans,

  Vandaag is de competitie gestart! Dit seizoen zitten we in de poule met vrijwel enkel clubs uit Parkstad. Naar verwachting meer fysiek en meer eh... verbaal dan we gewend zijn. Zoals Van Gaal zou zeggen: That's another cook. VV Schaesberg VR2 heeft zich woensdag definitief teruggetrokken. Ivo Positivo: 'Noe kin v'r in elk geval nog mer maximaal 10e waere in plaats van 11e'. Met deze opkikker gaan we aon de geng, tegen de enige oude bekende in de poule: GSV'28 VR1 - Woander Forest VR1.

  Er zijn nog enige spierpijntjes aanwezig. Maar dit komt niet door de oefeningen die we vrijdag op de training moesten doen om met een goede techniek door de knieën te kunnen gaan. Meer doordat we die daarna tijdens weer een heerlijke avond, deze keer bij Bieske, veelvuldig hebben toegepast op de dansvloer. En hoewel die techniek er zichtbaar goed in zat, bijft het toch aan jullie hoor, mannen van de dames van GSV. We horen graag wanneer de bruiloft is, Rick! Of nee, wacht, Eline dacht aan wat anders. De schuur van Bruls hoefde in elk geval niet meer te 'gevaeg' te worden na afloop, dat had Lynn al gedaan, en ook Klaoske aka Liza Los had het goed naar haar zin.

  Oh ja, terug naar de wedstrijd. Op Ivo zijn socials was te lezen/horen dat hij ready to rumble was en Sascha heeft weer fijn onze tenues klaargelegd. Danke Sasj! Maar hey, herenteams, willen jullie van onze sokken afblijven a.u.b.? Lonne is vanuit Phantasialand in elk geval niet in de vangrail beland en, na drie tankstations, helemaal opgeladen. Na een flinke warming up is het tijd om te gaan starten en is Klaoske deze keer aan de beurt met de yell. \"1, 2, 3... Zeik ze aaf!\". *Spoiler alert: dit liep nét ietsje anders*

  Het zonnetje schijnt heerlijk. Helaas wel in ons gezicht in de eerste helft. Na het fluitsignaal is het Anique die direct een bal uit de rechterbenedenhoek moet redden. Ook de hier op volgende tien minuten zet Woander Forest flink druk. GSV weet het gevaar echter nog goed af te wenden en langzamerhand worden driehoekjes gecreëerd. Stormram Sjieuw creëert een vrije trap voor de tegenstander, maar zij schieten gelukkig naast. Na een kwartier gespeeld te hebben, wordt Klaos op de achterlijn weggebeukt. Ivo roept direct \"Liza, gangk dat duel aan!\". Waarop zij reageert \"Ja, uhhhh?!\" en gelijktijdig een soort buddha/sumoworstelaar/waaromkunnenwegeenfotovanLizaplaatsen uitbeeldt als imitatie van haar tegenstandster. Vervolgens weet de tegenpartij het doel weer te vinden, maar we zien ze opnieuw naast schieten. Alhoewel, vanaf de bank is eigenlijk helemaal niet meer zo veel te zien sinds we maar liefst drie coaches/trainers hebben en daar ook nog af en toe een grensrechter voorbij rent. Wat we dus niet zien, maar wel horen, is het telefoontje dat Jos Nieste aan de overkant even pleegt. \"Knap jong, knap\". Hij heeft het vast over ons... Bíjna schiet Vivian de bal in het doel vanuit een hoekschop. Maar het is daarna na 22 minuten spelen Sjieuwke die een mooie kopgoal scoort! Wel in het verkeerde doel, maar dat is een kleinigheidje. 0-1.
  De scheids verzoekt vriendelijk de heren van Caesar 6 hun box zachter of uit te zetten langs de kant (is dit dan dae beruchte Baeker weindj?). Over Caesar gesproken: Simone is ons team komen versterken en maakt haar debuut! Ze is even wat jaren in de war geweest, maar heeft toch eindelijk voor de állerbeste rood-witte club van de gemeente Beek gekozen. Wijsheid komt met de jaren, zeggen ze wel eens. In de 24e minuut weet Woander Forest het net (zelf) te vinden, 0-2. De eerste keer dat we er achter komen dat Ivo toch wel scheldwoorden in zijn woordenboek heeft staan. Tien minuten voor rust komen de Lisa's in het veld (let the bass drop, Lisa schüttelt den Kopf) en niet veel later gaat Vivian köppe met de tegenstandster. Pasen duurt nog even, Vief! Terwijl zij nog even naduizelen, valt net voor rust de derde tegengoal.

  Dankzij nog een paar reddingen van Anique, blijft het scorebord op 0-3 wanneer we aan de ranja gaan (de ranja kreeg vandaag een 7,5!). Duidelijk is dat we in de eerste helft bijna geen enkel duel hebben gewonnen en Woander Forest voetballend een sterkere ploeg is. Maarrrr, alles is nog mogelijk. De inworpen gaan al iets beter dan vorige week. En dat terwijl Dahnée vrijdag meer met pierlinke (of is het pierinke, Liza en Lonne?) heeft gegooid dan met de bal.

  Na rust is het onze aanvallende linie die gelijk op de goal afstormt. Vivian loopt vanuit het middenveld lekker mee en weet het balletje vervolgens in het net te tikken. 1-3! Helaas volgt nog geen tien minuten later al de 1-4. Daar is Simone niet van gediend en ze scoort in haar debuutwedstrijd bij GSV de 2-4. AUWIEJE, SJPANNEND KAEL (alvast even oefenen, wah)! Eline maakt een overtreding, waarop de tegenstander verhit richting de scheidsrechter aangeeft: \"Hallo, dit is al de tweede keer! Dit is geel!\". Hij houdt zijn hoofd koel: \"Nee meid, de vierde, wel goed tellen\". Papaaaa, papaaaa, papaaaaa (toesjke). Onze keepster showt alweer een mooie redding, maar moet helaas niet veel later het volgende tegendoelpunt incasseren: 2-5. Ondanks deze tegenslag blijven we 'alles gaeve'. Net als onze Donny, de Femke Bol onder de grensrechters! Met nog 25 minuten te gaan maakt Woander Forest er 2-6 van en is het niet meer zo spannend. Wat nog rest zijn voornamelijk spelonderbrekingen door o.a. blessure bij de tegenstander en twee top reddingen van Annie. Eén van de tegenstandsters valt flauw: \"Is niks, gebeurt waal vaker\". Ook Lynn valt, maar dan over een scheef liggende kunstgraskorrel. Anique kan gelukkig nog hartelijk om Lynn, en ook om zichzelf lachen wanneer ze samen met de paal een bal zo ongeveer uit het doel weet te 'wrijven'. De hoekschop die op deze actie volgt eindigt nog in het doel, maar deze goal wordt vanwege buitenspel afgekeurd.

  De wedstrijd eindigt in 2-6. Maar als de voorzitter deze uitslag afgelopen vrijdagavond had gelezen, was het 6-2 geweest. Dus zo zie je maar weer, het is maar net hoe en wanneer je het bekijkt. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! We spelen om 10.30 uit bij ST LHC/UOW'02. Zien we jullie daar?