• Veerkrachtig GSV'28 wint derby om nooit te vergeten

  GSV'28 heeft ook de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in een belangrijke driepunter weten om te zetten. In een enerverende derby tegen Haslou die voor het eerst sinds 1994 op het affiche stond, toonden onze mannen tot twee keer toe veerkracht en werd Genhouter 'Jonge Pin' Yannick Paulussen in de 97e minuut matchwinner: 3-4. Het was voor onze rood-witten de vierde overwinning op rij. Hierdoor sluit GSV'28 de competitiereeks voor de korte winterstop af met een keurige 4e plaats in de 2e klasse F.

  Op het fraaie en altijd gezellige Haslou-complex tussen Catsop en Elsloo kregen ruim 300 toeschouwers een klassieker met vele hoogtepunten voorgeschoteld. GSV'28 was de betere ploeg, Haslou liet daarentegen ook haar kwaliteiten zien. Met vlijmscherpe counters waarbij de voorste linie haar snelheid en techniek meermaals liet zien, maakte de kampioen van de 3e klasse A van vorig seizoen zeker aanspraak op een punt. Uiteindelijk capituleerde de Elslonaren in de blessuretijd.

  GSV'28 startte in dezelfde basiself als vorige week zaterdag tegen Caesar. De Genhouter intenties waren duidelijk: zo snel mogelijk een voorsprong op het bord zetten. Ruud van Kempen kreeg de eerste schietkans, maar stuitte in de korte hoek op de boomlange doelman Daniel Aretz. In de 13e minuut stormde Yves Jamin door de verdediging van de gastheren. Een pass op maat kwam bij Per Hendrix die zijn inzet geblokt zag worden. In de rebound werd Haslou voor het eerst gevaarlijk met de snelle buitenspelers. Kylian Veen schoot de bal tegen Geoffrey Jacobs.

  De Genhouter goalie eiste evenlater een hoofdrol op. Bij een pass tussen de linies moest hij ingrijpen en speelde daarbij de bal, maar waarschijnlijk ook de man. Zo was het oordeel van leidsman Hodzelmans. Een strafschop voor Haslou en een gele kaart voor aanhoudende protesten. Bekenaar Daan Voncken ging achter de bal staan en bibberde de bal in dezelfde hoek waar ook Jacobs dook: mis. Hodzelmans zag Jacobs echter te vroeg van de lijn komen waardoor de strafschop opnieuw moest worden genomen. Ditmaal was het Luca Elzinga. Ook hij schoot de bal niet overtuigend in en kwam Geoffrey Jacobs op zijn weg tegen. De rebound ging er wel in: 1-0 voor Haslou.

  GSV'28 ging vervolgens verder met het spel van het eerste kwartier. Ze waren duidelijk de betere en kwamen binnen 5 minuten drie keer in scoringspositie. In de 28e minuut ging een snoeihard schot van Per Hendrix onderkant lat uit de doelmond. Twee minuten later pareerde doelman Aretz een 100% kans en even later zag Hendrix opnieuw een schot binnen de 16 geblokt. Een frusterende fase voor de energieke aanvaller van GSV'28.

  Even later was Haslou 1 weer scherper en werd het 2-0 door linksback Koen Janssen. Yves Jamin moest aan de rechterkant aan de rem trekken (geel) en GSV'28 lette bij de volgende vrije trap niet goed genoeg op. Janssen knikte de bal over de lijn waarbij Lucas Hunterslag anders wel nog een laatste zetje aan de bal had kunnen geven.

  Een ontgoogcheld rood-wit vlaggenschip ging op zoek naar ereherstel en scoorde al een minuut later de aansluitingstreffer. Jeroen Gerets was er als de kippen bij met een behendige intikker. Nog voor rust kreeg Marco Thoma vanaf 11 meter een uitgelezen kans om gelijk te maken nadat Yves Jamin werd vastgehouden in de Elsloër 16. Doelpuntenmaker Koen Janssen was hierbij de boosdoener en ging ook op de bon. Penaltyspecialist Thoma ramde de bal tegen de touwen: 2-2. Tevens de ruststand doordat een inzet van Jeroen Gerets in de 45e minuut via Aretz tot hoekschop werd verwerkt. Een grote kans vlak voor de thee.

  De aanwezige supporters genoten van een glaasje bier, koffie en vlaai, maar nog veel meer van deze waanzinnige wedstrijd. Een hoge intentie, de absolute wil om te winnen en veel doelpogingen. Na rust had Jeroen Gerets de 2-3 opnieuw op zijn voeten, maar miste oog in oog met de uitstekende sluitpost van Haslou.

  Wat volgde was de minste fase van onze rood-witten. De energie leek even uit de ploeg en Haslou kwam meer aan de bal en brak een aantal keer gevaarlijk uit. Geoffrey Jacobs redde nog een 1-op-1, maar moest even later wel vissen. De vliegensvlugge Kylian Veen zette met zijn snelheid en twee schitterende acties de Genhouter defensie te kijk. Zijn schot was onberispelijk en dus ook raak: 3-2.

  GSV’28 leek de grip op deze wedstrijd volledig kwijt te raken. Een nieuw schot van Veen ging maar net voorlangs. Tijd om in te grijpen, zo dacht de Genhouter technische staf. Invallers Mark Hoedemakers en Tom Meertens brachten nieuwe energie. Dat zorgde al snel voor een nieuwe wending in dit duel. GSV'28 kreeg een discutabele vrije trap mee. Vrijetrappenkoning Ruud van Kempen stond achter de bal en verraste Aretz met een bekeken schot: 3-3. Alweer de 6e treffer van het seizoen voor routinier Van Kempen.

  Een zinderend spannende slotfase met uitbraken over en weer leverde in de 97e minuut nog een Genhouter doelpunt op. Ruud van Kempen hield de bal in de 16 in de ploeg, passte deze naar Thom Brinkhof die met een assist de andere centrale verdediger Yannick Paulussen bediende. Bij de 2e paal was het raak: 3-4. Weer een overwinning in blessuretijd (net als in en tegen Sittard), een hele belangrijke!

  GSV’28 sluit zo de 1e seizoenshelft in de competitie af als 4e in de ranglijst met 20 punten. Volgende week de derde derby op rij. Voor de beker, in en tegen de Herbstmeister van de 4e klasse C: VV Neerbeek. Na een korte winterstop staat op zondag 21 januari de verste uitwedstrijd van de competitie op het programma. Onze mannen gaan dan naar Sportpark Alde Wielerbaan voor een duel tegen de Venlosche Boys.


  2e klasse F | 11e speelronde
  Haslou 1 - GSV'28 1: 3-4 (2-2)
  20' Daan Voncken (Haslou) mist strafschop
  21' Luca Elzinga (Haslou) mist strafschop
  22' 1-0 Luca Elzinga
  38' 2-0 Koen Janssen
  39' 2-1 Jeroen Gerets
  42' 2-2 Marco Thoma (strafschop)
  67' 3-2 Kylian Veen
  80' 3-3 Ruud van Kempen
  90+7' 3-4 Yannick Paulussen

  Gele kaarten:
  Haslou: Koen Janssen (42') en Lucas Hunterslag (45+5')
  GSV'28: Geoffrey Jacobs (22'), Yves Jamin (37') en Milan Koetsier (86')

  Scheidsrechter:
  Johan Hodzelmans

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Eijsden 1 - Veritas 1: 1-4 (0-1)
  Sittard 1 - Bekkerveld 1: 0-4 (0-2)
  Caesar 1 - Heer 1: 3-0 (1-0)
  Venlosche Boys 1 - VV ALFA Sport 1: 2-2 (0-2)
  RVU 1 - Geusselt Sport 1: 2-0 (1-0)
  VV Maastricht West 1 - VV Schaesberg 1: 1-0 (0-0)

  Programma 12e speelronde (zondag 21 januari 2024):
  Venlosche Boys 1 - GSV'28 1
  Haslou 1 - Bekkerveld 1
  Sittard 1 - VV Maastricht West 1
  Eijsden 1 - Heer 1
  RVU 1 - Veritas 1
  Caesar 1 - VV Schaesberg 1
  Geusselt Sport 1 - VV ALFA Sport 1