• Verdiende maar benauwde zege brengt GSV’28 2 in halve finale

  Als slotstuk van een gezellig feestweekend met Familie- en Vriendentoernooi, Feestavond en Likkepot Trip versloeg GSV’28 2 afgelopen zondag RKASV 2 met 2-1. In een open wedstrijd met behoorlijk wat doelpogingen en kansen had GSV'28 2 het betere van het spel, maar had ook RKASV 2 op verschillende momenten de wedstrijd in haar voordeel kunnen beslissen. Uiteindelijk bleven onze rood-witten het meest rustig en wonnen ze (gezien het aantal kansen) verdiend.

  Voor rust waren de mannen van uithelpende trainer/coach Joep Schepers heel dicht bij een aantal doelpunten. Uitstekend keeperswerk en twee reddingen op de lijn voorkwamen een ruime voorsprong. Vooral Bas Dullens, Raf Gijzen en Emile Rompelberg waren dichtbij een Genhouter treffer. Rim Nijsten wist wel te scoren. Een uitstekende hoekschop van Max Limpens werd keihard tegen de touwen gekopt.

  Een 1-0 voorsprong hield RKASV 2 in leven. Direct na rust had invaller Stephan van Appeven de gelijkmaker kunnen maken: zijn kopbal raakte de binnenkant van de paal en stuiterde via de doelmond achter. Daarna had Martijn Coelingh de 2-0 op zijn schoen. Een hard schot vloog maar net over de dwarsligger. Even later was een ander ziedend schot wel raak. Een schitterend volley van Zorano van Deijck vloog tegen de touwen: 1-1.

  RKASV 2 rook bloed en miste enkele tellen later een dot van een kans. GSV’28 2 kwam goed weg. Onze rood-witten waren voetballend beter en bleven het meest rustig onder de arbitrale onduidelijke beslissingen naar beide kanten. Opnieuw uit een stilstaande situatie was het Max Limpens die de bal perfect op het hoofd van een GSV’er legde. Dit keer was het de bekende ‘Bölles van Dölles die de bal achter de lijn knikte: 2-1.

  RKASV 2 haalde zichzelf vervolgens uit de wedstrijd door twee domme rode kaarten te pakken. Zeker de reeds gewisselde doelpuntenmaker Van Deijck mag zichzelf achter de oren krabben. Van de scheidsrechter blijven we hoe dan ook af. Hem een duw geven is onacceptabel gedrag wat niet thuishoort op een voetbalveld.

  GSV’28 2 kreeg met 11 tegen 10 weinig echt gevaar meer tegen. Daarentegen waren onze mannen ook te vermoeid om nog een goede doelpoging te creëeren. Een 2-1 eindstand was voldoende voor plaatsing voor de halve finale van de nacompetitie. Daarin treffen onze mannen Schijndel/DE WIT 2 dat na verlenging met 0-3 van Blerick 2 won. In de andere halve finale spelen het vrijgelote Avesteyn 2 uit Heeswijk-Dinther en Merefeldia 2 dat na strafschoppen won van Avanti’31 2. Dat team degradeert naar de 2e klasse.

  Het wordt zondag gezellig druk in Genhout. Niet één maar twee Brabantse bussen arriveren in de Genhouter straten. ‘s Ochtends voor GSV’28 2 - Schijndel 2 en ‘s middags voor GSV’28 1 - Handel 1. Ons Jean Nijsten Sportpark is vanaf 9.30 uur geopend. Voor de middagwedstrijd geldt een entree voor alle bezoekers m.u.v. seizoenskaarthouders, club van 50-leden en reeds aanwezigen i.v.m. de vooraf gespeelde wedstrijd van ons 2e elftal.

  Nacompetitie reserve 1e klassen A/B & 2e klassen A t/m E | 1e ronde
  GSV’28 2 - RKASV 2: 2-1 (1-0)
  31’ 1-0 Rim Nijsten
  71’ 1-1 Zorano van Deijck
  76’ 2-1 Bas Dullens

  Gele kaarten:
  GSV’28 2: Brandon Wolters (52’)
  RKASV 2: Yannique Weijenberg (36’), Naoufel Zligui (56’) en Dani Penders (61’)

  Rode kaarten:
  RKASV 2: Zorano van Deijck en Nazim Chahboun (beiden 83’)

  Scheidsrechter:
  Sjef Jaminon

  Uitslagen andere wedstrijden nacompetitie reserve 1e klassen A/B & 2e klassen A t/m E:
  Blerick 2 - Schijndel/DE WIT 2: 0-3 (na verlenging)
  Avanti’31 2 - Merefeldia 2: 2-2 (Merefeldia 2 wint na strafschoppen: 4-2)
  Caesar 2 - Sporting Heerlen 2: 2-1
  VV Maastricht West 2 - WDZ 2: 2-1 (na verlenging)
  SV De Braak 2 - Helden 2: 0-3
  Bruheze 2 - FC Uden 2: 5-1 (na verlenging)

  Programma halve finales (zondag 9 juni 2024):
  GSV’28 2 - Schijndel/DE WIT 2
  Avesteyn 2 - Merefeldia 2
  Sportclub Jekerdal 2 - Caesar 2
  RKSV Minor 2 - VV Maastricht West 2
  Sportclub Irene 2 - Helden 2
  Helden 3 - Bruheze 2

  Programma finales (zondag 16 juni 2024, neutraal terrein):
  GSV’28 2 of Schijndel/DE WIT 2 - Avesteyn 2 of Merefeldia 2
  Sportclub Jekerdal 2 of Caesar 2 - RKSV Minor 2 of VV Maastricht West 2
  Sportclub Irene 2 of Helden 2 - Helden 3 of Bruheze 2