• Verdiende overwinning GSV'28 1 goed voor 3 punten tegen LHC

  Op de laatste zondag in september van dit bijzondere jaar mocht GSV'28 aantreden voor haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Laura/Hopel Combinatie uit Eygelshoven kwam op bezoek in Genhout. De rood-zwarten geleid door Roda JC-clubicoon Ger Senden wonnen hun eerste openingsduel tegen Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie: 2-1. GSV'28 had iets recht te zetten na een onnodige nederlaag met gelijke cijfers in Heerlen.

  Het vervelend koude weer had ruim 150 toeschouwers niet ervan weerhouden beide teams te supporten. Eerder op de dag zagen de Genhouter supporters hun 3e en 2e elftal al op eigen veld winnen. Met goed spel en prachtige doelpunten werden OVCS 2 en Heer 2 aan de kant gezet met 4-2 en 3-0. Het was nu aan ons vlaggenschip om dit goede voorbeeld te volgen en net als de andere GSV'28-teams in de competitiestand van de 'hatelijke' nul af te komen.

  Een gehavend rood-wit elftal dat het moest doen zonder vijf geblesseerde en één geschorste speler startte uitstekend aan de wedstrijd. Na 40 seconden forceerde Rowan Vanwersch al een hoekschop. Een gevaarlijke bal werd knap gecontroleerd door Roel Hendriks en vernietigend in de linker kruising geschoten. Onhoudbaar voor oud GSV'28-doelman Marvin Janssen die zo voor het eerst geklopt werd. 1-0.

  GSV'28 drukte door en kwam vooral met geweldige passes vanuit de achterste linie richting onze buitenspelers in stelling. Tom Meertens en Roel Hendriks werden een plaag voor de LHC-defensie die duidelijk moest wennen aan de snelheid en fysieke kracht van de GSV'28 voorhoede. Ondanks het overwicht van GSV'28 mocht Jelle Meisters zomaar op goal schieten. Zijn poging vanaf ruim 20 meter werd maar ternauwernood tot hoekschop verwerkt door Randy Van Goethem.

  Dit bleek achteraf de enige echte ingreep van de Genhouter doelman te zijn in de eerste helft. GSV'28 bleef veel aan de bal en zag met name Michael de Groot een sterke wedstrijd spelen. Hij beloonde zichzelf bijna met zijn eerste doelpunt van het seizoen. De bal ging maar net voorlangs. 10 minuten later was het wel raak. Opnieuw een gespleten pass van aanvoerder Marco Thoma vervolgd door een goede individuele actie van Roel Hendriks die Rowan Vanwersch in stelling bracht. In tegenstelling tot het eerste doelpunt leek deze bal wel houdbaar voor de LHC-defensie die met vier verdedigers het doel indoken (en gelukkig voor hen en de wedstrijd hands áchter de doellijn maakten): 2-0.

  In de laatste tien minuten voor de thee kwamen beide ploegen nog één keer gevaarlijk voor het doel. Eerst maakte gelegenheidsausputzer Steef Nijsten bijna zijn tweede doelpunt van het seizoen. Zijn kopbal uit een goede corner van Marco Thoma ging een half metertje naast. Aan de zijde van Laura/Hopel Combinatie was het opnieuw Jelle Meisters met een schot dat rakelings voorlangs het GSV'28 doel ging. Het bleef voor rust bij 2-0.

 • Het eerste kwartier van de tweede helft leverde weinig hoogstaand voetbal en kansen op. De wedstrijd kreeg een zwarte bladzijde door het uitvallen van rechtsback Yannick Paulussen die na een ongelukkige val in het duel met Rick Janssen zijn pols op meerdere plekken brak en voorlopig niet binnen de lijnen komt. Opnieuw een zware domper voor de staf en selectie van GSV'28.

  Halverwege de tweede helft vergat GSV'28 de wedstrijd op slot te gooien. Binnen een tijdsbestek van 3 minuten werden 3 100% kansen om zeep geholpen door de Genhouter voorhoede. Zonde, want zeker in deze fase van de wedstrijd konden de gasten het aanvallend spel van GSV'28 niet remmen. Laura/Hopel Combinatie was in de tweede helft nog geen keer op goal geschoten tot de 79e minuut. Twee verdedigende fouten van onze rood-witten leidde een één-op-één situatie voor het Genhouter doel in. Glenn Lemlijn scoorde en zorgde voor ongeloof bij de Genhouter supporters: werd deze wedstrijd dan net als vorige week weer zo benauwd in de slotfase?

  Het antwoord werd gelukkig 'nee', want GSV'28 bleef het restant van de wedstrijd aan de bal. Vier minuten na de aansluitingstreffer scoorde Roel Hendriks zijn tweede doelpunt. Een goed uitgespeelde aanval met een fraai hakje als assist. Een 'bevrijdende' 3-1. De Genhouter aanvalslinie bekroonde hun wedstrijd in de blessuretijd met een vierde doelpunt. Maikel de Groot was opnieuw goed voor een assist op Roel Hendriks die met een lob doelman Janssen verschalkte. GSV'28 1 mocht zo net als het 2e en 3e elftal juichen en blij zijn met de eerste driepunter van het seizoen. Het uitvallen van de jonge Genhouter back Yannick Paulussen drukte toch wel een stempel op deze overwinning.

  GSV'28 mag zich nu gaan voorbereiden op de derby der derbys. Volgende week zondag om 14.30 uur gaat de bal rollen op Sportlandgoed de Haamen waar Caesar onze tegenstander is. De mannen van Peter Haemers wonnen van FC Geleen-Zuid (4-1), maar verloren daarentegen verrassend van Scharn (6-3) en staan zo net als GSV'28 met 3 punten in de middenmoot van de ranglijst. Kan GSV'28 zich revancheren van de pijnlijke 'counter-nederlaag' van afgelopen seizoen?

  2e klasse G | 2e speelronde
  GSV'28 - Laura/Hopel Combinatie: 4-1 (2-0)
  1' 1-0 Roel Hendriks
  30' 2-0 Rowan Vanwersch
  79' 2-1 Glenn Lemlijn
  83' 3-1 Roel Hendriks
  90+2' 4-1 Roel Hendriks

  Gele kaarten:
  GSV'28: Sander Janssen
  Laura/Hopel Combinatie: Rick Janssen

  Scheidsrechter:
  Paul Kerstges

  Uitslagen andere wedstrijden:
  Bekkerveld 2-1 RVU
  Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie 0-3 Sporting Heerlen
  FC Geleen-Zuid 5-1 Geusselt Sport
  Eijsden 1-3 VV Schaesberg
  Scharn 6-3 Caesar
  Sportclub'25 2-1 Heer

  Volgende wedstrijd:
  Zondag 4 oktober, 14.30 uur
  Caesar - GSV'28
  Sportlandgoed de Haamen, Beek