• Verdiende overwinning na goede 1e helft in Venlo

  Na twee in de slotfase opgelopen opeenvolgende 2-3 nederlagen heeft GSV'28 uitstekende zaken gedaan in zowel de competitie- als periodestand. In Venlo werd een puike eerste helft en hard werken met goede teamspirit in de tweede helft beloond met een verdiende overwinning. Venlosche Boys werd 'slechts' met 0-1 verslagen nadat GSV'28 verzuimde in de eerste helft de wedstrijd al in het slot te gooien.

  Op Sportpark Alde Wielerbaan stonden twee gehavende ploegen op het veld. Zoals bijna iedere vereniging hebben ook onze rood-witten en de Venlosche oranje-zwarten te maken met een lijst van spelers die onder behandeling van de medische staf zijn. GSV'28 moest tijdens deze inhaalwedstrijd wat puzzelen, maar het bleek allemaal heel goed uit te pakken in de verste uitwedstrijd van dit competitieseizoen.

  Al na 100 tellen op de klok had GSV'28 een niet te missen kans. Raymond Frijns schrok waarschijnlijk zelf van deze vroege mogelijkheid aangegeven door een fraai passje van Jeroen Gerets. Doelman Jimmy Kessels wierp zich succesvol voor de inzet van Frijns. Ook in een één-op-één duel later in de eerste helft bleek Kessels de betere van de twee. Twee uitgelezen kansen voor ons vlaggenschip onbenut. Daarmee vergaten onze mannen zichzelf te belonen voor verzorgd spel op het kunstgrasveld van de degradant uit de 1e klasse van vorig seizoen.

  Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven onder de druk van GSV'28. Zo'n vijf minuten voor rust was het dan ook raak. Jeroen Gerets verschalkte de Venlosche defensie in de lucht waardoor de bal in de bovenhoek verdween: 0-1. Een terechte voorsprong bij rust waarmee onderstreept werd dat GSV'28 de baas was op het veld.

  In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Venlosche Boys ging opportunischer spelen met lange ballen gesteund door een flink briesje wind mee. Een uitstekende sluitpost Geoffrey Jacobs werkte alle ballen samen met zijn defensie vakkundig weg. Tot twee keer toe moest Jacobs reddend ingrijpen. Net als Boys-doelman Kessels drukte hij daarmee een positieve stempel op deze wedstrijd.

  Wie dat zeker niet deden, waren middenvelder David Driessen en rechtsback Ties Noldus. Venlosche Boys draait al sinds het najaar niet lekker en door deze aanstaande nieuwe nederlaag liep hun emmertje duidelijk over. Driessen kwam nog weg met een smerige scarge op Milan Koetsier die al bestraft had kunnen worden met rood. Dat lukte Noldus in de slotfase niet. De jonge verdediger moest het veld verlaten waardoor de wedstrijd wel beslist leek.

  Het duurde nog wel even voordat uiteindelijk afgefloten werd, maar na een behoorlijke blessuretijd mocht GSV'28 drie punten bijschrijven. Revanche voor 2 bittere nederlagen vlak voor de carnaval. En revanche voor de 4-1 nederlaag in de laatste nacompetitiewedstrijd (voor promotie) die GSV'28 tot dusver speelde. Daarmee stijgen onze mannen twee plekken op de ranglijst (nu 4e) en blijven ze in de race voor de periodetitel. Concurrenten RVU en VV Schaesberg wisten echter ook (ruim) te winnen en hebben betere papieren. Nu gaan onze mannen zich opmaken voor een hele belangrijke week: Spaubeek uit (achtste finale beker) op donderdag en VV ALFA Sport (thuis) zondag.

  2e klasse F | Inhaalwedstrijd 12e speelronde
  Venlosche Boys 1 - GSV'28 1: 0-1 (0-1)
  41' 0-1 Jeroen Gerets

  Gele kaarten:
  Venlosche Boys: David Driessen en Bowy Hofmans

  Rode kaart:
  Venlosche Boys: Ties Noldus

  Scheidsrechter:
  Ron Kerkhof

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Haslou 1 - Bekkerveld 1: 1-5 (0-2)
  Sittard 1 - VV Maastricht West 1: 0-4 (0-3)
  Eijsden 1 - Heer 1: 2-0 (1-0)
  RVU 1 - Veritas 1: 6-1 (2-0)
  Caesar 1 - VV Schaesberg 1: 0-3 (0-1)
  Geusselt Sport 1 - VV ALFA Sport 1 werd afgelast en wordt dinsdag 27 februari ingehaald

  Programma 15e speelronde (zondag 25 februari 2024):
  GSV'28 1 - VV ALFA Sport 1
  Bekkerveld 1 - Venlosche Boys 1
  Veritas 1 - Geusselt Sport 1
  Heer 1 - RVU 1
  Sittard 1 - Caesar 1
  VV Maastricht West 1 - Haslou 1
  VV Schaesberg 1 - Eijsden 1