• Verrassende maar dik verdiende driepunter in slotminuut

De laatste midweekse wedstrijd voor GSV'28. Het had GSV'28 pas twee schamele puntjes uit 3 wedstrijden opgeleverd. Na de matige tweede helft tegen Geusselt Sport was GSV'28 er weer op gebrand om hoogvlieger Bekkerveld een lastige avond te bezorgen. Bekkerveld kwam met een vrijwel volledige selectie naar Genhout. Zij spelen nog volop mee voor de hoofdprijzen in de 2e klasse G. Na deze donderdagavond lijkt het kampioenschap uit zicht, want GSV'28 scoorde het enige doelpunt. In de slotminuut.

GSV'28 nam het initiatief in de wedstrijd en ging voorop in de strijd. Aanvoerder Djordy Zaicsek had de eerste aanvallende actie met gevaar. Dit leverde een eerste corner op. Scheidsrechter Cremers trok in de tegenstoot direct geel bij een eerste overtreding en kwam mede daardoor op het hoge aantal van 7 gele prenten. Onnodig voor zo'n sportieve wedstrijd. Bekkerveld creƫerde maar weinig kansen deze avond. In de 15e minuut moest GSV'28 wel even haar adem inhouden toen Gery Mommertz maar net over kopte. Andere aanvallen werden amper gevaarlijk.

GSV'28 kreeg via Maikel de Groot en RenƩ Thoma kansjes. Dat verkleinwoord was toepasselijk, want tot echt gevaarlijke doelpogingen kwam het niet. GSV'28 speelde goed en gaf weinig weg, maar zag ook Bekkerveld sterk verdedigen. Rust met 0-0.

Na de thee waren de Blauwe Zebra's uit Heerlen voor het eerst gevaarlijk. Een gevaarlijke vrije trap bleef hangen in de doelmond. Ausputzer Rim Nijsten knalde de bal het zestienmetergebied uit. Even later moest Randy van Goethem ingrijpen op een hard schot van Nigel Bougard. Na deze aanvallen kwam GSV'28 weer wat beter in de wedstrijd. De tomeloze inzet van onze rood-witten had alles weg van de wedstrijd tegen Sportclub'25. Zou dan ook vanavond een resultaat erin zitten?

Het had er alle schijn van dat deze wedstrijd (voor het eerst dit seizoen bij GSV'28) in de brilstand zou eindigen. Zeker toen Bekkerveld ongelukkig was bij een corner die op de paal viel. Toch gebeurde dat niet. Invallers Hugo de Geus en Jesper Prosje maakten de vermoeide Heerlense defensie het leven zuur. Dat resulteerde in de 93e minuut tot een vrije trap op een gevaarlijke plek. Marco Thoma legde aan voor een scherpe voorzet. Doelman Rob Kerris bleef verrassend staan waardoor de inlopende Thom Brinkhof zichzelf tot matchwinner kroonde. Zijn kopbal ging tegen de netten. Een uitzinninge vreugde aan de zijde van GSV'28 dat vanaf de zijkant ook al vernomen had dat alle concurrenten ook punten gingen scoren vanavond.

In de resterende blessuretijd zette Bekkerveld alles op alles om een gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet meer. Daar was wel een stevige ingreep van Rim Nijsten voor nodig die daarmee zijn tweede gele dus rode prent voor getoond kreeg. In de blessuretijd verloor GSV'28 een tweede verdediger. Yannick Paulussen brak namelijk zijn arm waardoor zijn seizoen erop lijkt te zitten. Even later kwam het verlossende eindsignaal van leidsman Cremers. Dat leidde opnieuw tot vreugde en applaus. Na een hele knappe overwinning op Sportclub'25 weer een goede teamprestatie.

Na afloop bleek dat concurrent FC Geleen-Zuid een 1-2 voorsprong in de blessuretijd verspeelde tegen Scharn. De overwinning van GSV'28 was desalniettemin broodnodig, want ook Eijsden, Geusselt Sport en Sporting Heerlen wonnen hun wedstrijden. Zonder de 6 punten tegen de top-4 ploegen Sportclub'25 en Bekkerveld hadden onze rood-witten op een nacompetitieplek voor lijfsbehoud gestaan. Des te knapper dat men nu, na deze zware serie wedstrijden, alles in eigen handen heeft. Zondag de volgende thuiswedstrijd, dan komt RVU uit Rothem op bezoek in Genhout.

2e klasse G | 22e speelronde
    GSV'28 - Bekkerveld: 1-0 (0-0)
    90+3' 1-0 Thom Brinkhof