• Vets beginnen seizoen met winst in Beekse derby

    Eindelijk na lang wachten konden de vets de schoenen aantrekken om weer eens een echte wedstrijd te spelen. Hoe kun je een seizoen beter beginnen als met een derby tegen de buren van onder aan de berg. De technische staf had het beschikbare spelersmateriaal wat tot de beschikking was eens bekeken en kwam met hopelijk goede opstelling voor de dag. Er was geen keeper, dus werd Erik Lemmens op het doel gezet. Antoine en Erik Molin waren de backs. Het centrale duo werd gevormd door Menno en Dennis. Het middenveld werd gevormd door Raymond Lemmens, Raymond van Es, Lennart en Jan. De voorhoede bestond uit Bas en Matthijs. Helaas geen wissels. Gelukkig was de zoon van Jan, Alex er ook en deze wilde wel meevoetballen in geval van nood als er iemand uitviel.

    De 1e helft was geheel voor GSV'28 waarbij dotten van kansen werden gemist. Matthijs liep 2x alleen op de keeper af zonder resultaat. Bas kopte in riante positie naast de bal. Diverse afstandschoten gingen naast of over. Er was welgeteld 1 schot op het doel van Erik, maar hij redde subliem. Vlak voor rust speelde Caesar een bal niet goed weg en zat Raymond Lemmens er goed tussen. Hij stopte niet met rennen, maar jaagde goed door en wist in duel met de keeper de bal bij Matthijs te krijgen. Deze kon de bal in het lege doel schieten 0-1. Dit was ook de ruststand, waar het eigenlijk al 0-4 had kunnen staan.

    De 2 helft hetzelfde spelbeeld. GSV'28 was de bovenliggende partij en Caesar kwam er op een paar speldenprikjes na eigenlijk niet aan te pas. Ondertussen was er bij Caesar ook al iemand uitgevallen en waren wij ook maar met een man minder gaan spelen. Met 10 tegen 10 kregen we nog meer kansen. Na een mooi combinatie over veel schijven kwam de bal voor de voeten van Alex die de bal in het doel schoot en voor 0-2 zorgde. Vlak daarna dacht Caesar aan buitenspel, maar deze keer ging de vlag niet omhoog en scoorde Alex beheerst de 0-3. De mooiste goal werd uiteindelijk gemaakt door Caesar. Een afstandsschot zeilde de kruising in. Erik was kansloos en het stond binnen een minuut 1-3. Het slotakkoord was voor Matthijs die met een dribbel en slalom de keeper kansloos liet en voor 1-4 zorgde.

    Al met al een mooi begin van het seizoen. Er rijzen nu al vragen waar dit gaat eindigen, want we misten ook nog wat sterkhouders, dus de concurrentie zal alleen maar toenemen. Was de hand van de nieuwe coach al zichtbaar? Kunnen wij de platte kar al bestellen.

    Gegroet Sierd de V.