• Vierde wedstrijd op rij ongeslagen

  De serie belangrijke wedstrijden blijft maar doorgaan. Na overwinningen tegen Eijsden en Sporting Heerlen en het puntje afgelopen (Paas)maandag tegen Heer, stond zondag de wedstrijd tegen RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie (kortweg Lindenheuvel-Heidebloem) op het programma. Een overwinning zou enorm helpen in de strijd om handhaving in de 2e klasse G of misschien zelfs nog wel een plekje in het linker rijtje. Dat werd het helaas niet. En was ook niet verdiend geweest. Waar GSV'28 in het begin van de wedstrijd nog wel de controle had, was die in de 2e helft ver te zoeken en mochten de Genhoutenaren 'blij zijn' met een punt.

  Op de natuurgrasmat in Geleen scheen het zonnetje heerlijk en was het tijd voor een lekker middagje voetbal. Rode lantaarn Lindenheuvel-Heidebloem lijkt dit seizoen alleen nog uit de problemen te komen door een serie van overwinningen. Met nieuwe trainer Kurt Geelen ging de Geleners dan ook op zoek naar een broodnodige zege. Dat deed men met flink wat druk op de bal en fysieke strijd in de duels.

  GSV'28 werd het eerst gevaarlijk. Een hoekschop van Marco Thoma kwam terecht bij Djordy Zaicsek die met een bekeken schot doelman Raven onder vuur nam. Hij tikte de bal prachtig tegen de lat. Er volgde serie van hoekschoppen over en weer. Milan Koetsier, maandag nog trefzeker tegen zijn oude club Heer, was dicht bij opnieuw een doelpunt. Het was weer Raven die de bal nuttig van richting veranderde. Toch moest diezelfde doelman drie minuten later vissen. De vierde corner voor GSV'28 werd er een die direct een doelpunt opleverde, Marco Thoma krulde de bal namelijk in één keer in de kruising: 0-1.

  Het restant van de 1e helft leverde vrijwel geen doelpogingen meer op. Randy van Goethem moest nog één keer gestrekt naar de linkerhoek om een inzet van Lindenheuvel-Heidebloem te pareren. Geen probleem voor de ervaren Genhouter goalie.

  De tweede helft zorgde voor een ander spelbeeld. GSV'28 raakte de controle over de wedstrijd kwijt en kon vooral de snelheid voor lastig belopen. Op dat moment nog redelijk uit het niets wist Lindenheuvel-Heidebloem de gelijkmaker te scoren. Mirsad Huric was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te knallen: 1-1.

  Ook in het vervolg van het tweede bedrijf was het opletten voor GSV'28. Er ontstonden een paar hachelijke momenten waarbij de Genhouter defensie maar net op tijd aan de rem kon trekken. Daarnaast werd het geholpen door twee geweldige reddingen van Randy van Goethem. Zeker de kopbal een kwartiertje voor tijd, had menig Genhouter supporter al geteld. De bal werd echter via de handschoen van Van Goethem tegen de onderkant van de lat gewerkt.

  GSV'28 wisselde net als Lindenheuvel-Heidebloem door en kwam niet meer in de wedstrijd. Er kwamen nog een paar kleine mogelijkheden, waarvan de inzet van Tom Meertens nog de beste was. Ook hier wist doelman Raven goed in de grijpen waardoor de eindstand uiteindelijk bij 1-1 bleef. Een teleurstelling voor beide ploegen, want Lindenheuvel-Heidebloem had een zege nodig om nog van de onderste drie plekken we te komen. GSV'28 had gehoopt vanmiddag een gat te slaan richting de concurrentie, maar zal nu de komende weken punten moeten pakken. Wat wel een goed gevoel meegeeft, is het feit dat ons vlaggenschip voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen bleef.

  2e klasse G | 19e speelronde
  RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie - GSV'28: 1-1 (0-1)
  33' 0-1 Marco Thoma
  51' 1-1 Mirsad Huric

  Gele kaarten:
  Lindenheuvel-Heidebloem: Mirsad Huric en Devon Stans

  Scheidsrechter:
  Paul Kerstges

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  Sporting Heerlen 1-2 Heer
  Scharn 1-2 Caesar
  VV Schaesberg 3-1 FC Geleen-Zuid
  Sportclub'25 1-0 Bekkerveld
  Laura/Hopel Combinatie 2-0 Eijsden
  Geusselt Sport 1-3 RVU