• Voorbeschouwing: GSV’28 1 voor beker(kwart)finale naar Weert

  Door de overwinning in de winderige derby in en tegen Spaubeek heeft GSV’28 zich voor het eerst sinds 2004 weten te plaatsen voor de laatste 8 in het bekertoernooi. Op Tweede Paasdag 1 april gaan onze rood-witten afreizen naar Weert voor een (kwart)finalewedstrijd tegen 2e klasser SV Laar. De winnaar van dit duel plaatst zich voor het landelijke KNVB Bekertoernooi in het volgende seizoen 2024/2025. Een kwartfinale, die ook direct een finale is dus.

  SV Laar, de ‘beste’ vereniging van Weert?
  De oranjehemden hebben de afgelopen jaren meermaals de media gehaald door uitstekende prestaties. Het vlaggenschip van onze tegenstander maandag die oorspronkelijk uit het kerkdorp Laar (een kilometer ten noorden van Weert) komt, bleef gedurende 2,5 jaar 56 opeenvolgende competitiewedstrijden ongeslagen. Twee seizoenen op rij werd SV Laar 1 met overmacht kampioen. Eerst volledig foutloos (78 punten uit 26 wedstrijden) in de 4e klasse en vervolgens ook ongeslagen in de 3e klasse. SV Laar doet het ook dit seizoen weer goed. Na een moeizame start staan de mannen van trainer/coach Gionni Peluso op een nacompetitieplek voor promotie richting de 1e klasse. Daarmee zijn ze Wilhelmina’08 als hoogst spelende en geplaatste vereniging uit Weert voorbij gestreefd. Dat is een unicum in Weert, namelijk sinds eind jaren '50. Ook het 2e elftal van SV Laar doet het goed: ze maken nog volop kans om kampioen te worden in de reserve 1e klasse A waarin GSV’28 2 op dit moment 6e staat.

  Dominante bekercampagne tegen lastige tegenstanders
  SV Laar scoorde al 32 (!) keer in 6 wedstrijden in het bekertoernooi dit seizoen. GSV’28 is dus gewaarschuwd voor de gemakkelijk scorende aanvalslinie van de Weertenaren. Ook in de competitie is SV Laar regelmatig op schot. Met 40 doelpunten in 17 wedstrijden staat er een moyenne van bijna 2,5 op het scorebord. In de beker gaf SV Laar Heer (6-0), De Ster (7-0) en VV Maastricht West (0-5) een pak op de broek in de groepsfase. Na een wat moeizamere wedstrijd in Roermond tegen Sportclub Leeuwen (3-5) werd ook Eikenderveld met grote cijfers aan de zegekar gebonden: 8-1. In de achtste finale versloeg SV Laar 1e klasser SHH na een zenuwslopende strafschoppenserie (6-5).

  Ongeslagen bekercampagne van GSV'28
  GSV’28 bleef ook nog ongeslagen in haar 7 bekerwedstrijden dit seizoen. In de groepsfase speelden onze mannen gelijk in de uitwedstrijden tegen Handel (2-2) en Sittard (1-1). Een 5-1 overwinning tegen ZSV bleek voldoende om door te bekeren. In de 2e ronde scoorde Jeroen Gerets in de blessuretijd van de wedstrijd het enige doelpunt op de Bocholtzerheide tegen WDZ. Ook in de volgende bekerronde behield GSV’28 ‘de nul’. RKVV Neerbeek werd met 0-2 verslagen door doelpunten van Tom Meertens en Jesper Prosje. Raymond Frijns en Per Hendrix waren de goudhaantjes in Kerkrade-West. Daar werd de plaatselijke FC verslagen in de 4e ronde waarmee een derby tegen Spaubeek in het wedstrijdschema kwam. In die derby werd Jesper Prosje matchwinner: 0-1. Daarmee behaalde GSV'28 een zeer moeizame, maar o zo belangrijke overwinning.

  Fortuna Sittard thuis
  Op 10 augustus 2004 speelde GSV'28 haar eerste en enige bekerduel in het landelijke bekertoernooi (nu KNVB Beker, toen Amstel Cup). Fortuna Sittard kwam in de 1e ronde op bezoek in Genhout. De toenmalige laagvlieger in de 1e divisie had met een achterstand de kleedkamers in gemoeten in Genhout. Het bleef echter 0-0 en dat kwamen onze rood-witten in de 2e helft duur te staan. Invaller Jerry Taihuttu scoorde in de laatste 20 minuten binnen 11 minuten een loepzuivere hattrick waardoor Fortuna Sittard doorbekerde. Enkele maanden eerder bereikte GSV'28 nog ten koste van een andere Sittardse vereniging de halve finale en zo ook de Amstel Cup. Op een warme zondag in Vierlingsbeek won een 'bij elkaar gezocht' GSV'28 met enkele Genhouter debutanten de beslissende wedstrijd met 1-0 van DVO. Dat was voldoende voor plaatsing, een groot feest en natuurlijk het prachtige affiche op eigen toenmalig 'Sportpark Op den Hoogen Boom' tegen profclub Fortuna Sittard.

  Laatste fase Districtsbeker Zuid II
  Waar 88 teams zich na een groepsfase in september zich wisten te plaatsen voor de knock-outfase, strijden nog 8 ploegen om de een-na-belangrijkste prijs van het seizoen. Opvallend genoeg zit daar ook ZSV uit het Deurnese Zeilberg bij. De geel-zwarten verloren op 10 september nog met 5-1 in Genhout, maar wonnen hun andere groepswedstrijden wel. In de knock-outfase won ZSV vier keer met een minimale marge en gaan nu aantreden tegen DAW Schaijk. Ook RVU uit Rothem maakt nog kans om de halve finale te bereiken. Zij krijgen 4e divisionist (Hoofdklasser) EVV Echt op bezoek (Paas)maandag. Mocht GSV'28 Paasmaandag SV Laar verslaan, dan betekent dat op 16, 17 of 18 april de eerste bekerwedstrijd sinds ZSV thuis in Genhout. De tegenstander in een eventuele halve finale wordt dan de winnaar van de wedstrijd UDI'19/CSU - Margriet. Deze wedstrijd wordt donderdagavond al gespeeld in Uden.

  Programma kwartfinales
  Donderdag, 20.00 uur: UDI'19/CSU - Margriet
  Maandag, 14.30 uur: SV Laar - GSV'28
  DAW Schaijk - ZSV
  RVU - EVV Echt

  Bekercampagne GSV'28 - seizoen 2023/2024
  1e groepswedstrijd: Handel 2-2 GSV'28
  2e groepswedstrijd: GSV'28 5-1 ZSV
  3e groepswedstrijd: Sittard 1-1 GSV'28
  2e ronde / laatste 88: WDZ 0-1 GSV'28
  3e ronde / laatste 64: RKVV Neerbeek 0-2 GSV'28
  4e ronde / laatste 32: FC Kerkrade-West 1-2 GSV'28
  5e ronde / laatste 16: Spaubeek 0-1 GSV'28 (zie ook fotoverslag Unter Flutlicht)
  Klik op wedstrijd voor wedstrijdverslag

  Top-3 meeste speelminuten in bekertoernooi
  Marco Thoma - 585 minuten
  Tom Meertens - 582 minuten
  Milan Koetsier - 565 minuten

  Topscorers in bekertoernooi
  Jesper Prosje - 2 doelpunten in 68 minuten
  Per Hendrix - 2 doelpunten in 555 minuten
  9 spelers met 1 doelpunt

  Gele kaarten in bekertoernooi
  Maikel de Groot - 2
  Milan Koetsier - 2
  Steef Nijsten - 1
  Ruud van Kempen - 1
  In het bekertoernooi geldt dat een 2e gele kaart een schorsing van 1 bekerwedstrijd oplevert.