• Vrije zondag GSV'28 1, wat gebeurde er in 2F?

Bijna 10 seizoenen had GSV'28 geen 'vrije zondag' als gevolg van een oneven aantal teams in de competitie. De trouwe supporter moet daarvoor terugdenken aan het 'horrorseizoen' 2012/2013 toen GSV'28 een vrije zondag kreeg door het tussentijds terugtrekken van de Helmondse vereniging Dijkse Boys. Zondag 2 oktober 2022 mocht GSV'28 even 'rusten' na een overwinning in de 1e speelronde in Maastricht tegen Heer (2-3). Onze mannen maakten van de gelegenheid gebruik om een gezellig teamuitje te organiseren.

Op 6 andere velden werd er wel gevoetbald in de 2e klasse F. Dat leverde de volgende resultaten op:

Geusselt Sport 2-2 VV Maastricht West
    Deze Maastrichtse derby werd op zaterdagavond op de velden van VV Maastricht West gespeeld. De vorig seizoen gepromoveerde 'thuisploeg' kwam met 2-1 voor en leek op weg naar een tweede overwinning op rij (na de 2-1 thuiszege op RVU van vorige week). Geusselt Sport scoorde nog en wist zo opnieuw een 2-1 achterstand ongedaan te maken en 2-2 gelijk te spelen. Vorige week gebeurde dat al tegen Caesar in Beek.

Sittard 3-0 Caesar
    Als we 'De Limburger' moeten volgen hebben 'De Kraaien' met wervelend en aanvallend spel Caesar in eigen veld afgetroefd. Na de 1-2 overwinning in Eijsden vorige week was dit al de tweede overwinning op rij voor de mannen van trainer Arno van Veen. Een flitsende competitiestart voor de nummer 4 van de 3e klasse B van vorig seizoen die via de nacompetitie wist te promoveren. Voor Caesar is de start van het seizoen minder: 1 punt uit 2 wedstrijden.

Laura/Hopel Combinatie 0-0 Sportclub'25
    De bronnen die iets schreven over deze wedstrijd gaven aan dat de brilstand een logische uitslag was voor dit steekspel tussen twee ploegen die vorige week wisten te winnen. Op het kunstgrasveld in Eygelshoven (het hoofdveld was afgekeurd) bleef het dus bij 0-0. Opvallend feit is dat dit al de vijfde officiƫle wedstrijd op rij is waarin Sportclub'25-doelman Van der Walle de nul hield. Dat lukte hem eerder in de drie bekerwedstrijden en vorige week tegen Bekkerveld (1-0).

RVU 5-1 Heer
    RVU herstelde zich zondag van de uitglijder van vorige week zaterdag. Promovendus VV Maastricht West was toen op eigen veld met 2-1 te sterk. RVU versloeg nu Heer. In de eerste helft wist Heer nog terug te komen na een openingsdoelpunt van RVU. Na rust liep de ploeg van Eric Marees echter uit naar een grote uitslag: 5-1. Heer verloor zo voor de tweede zondag op rij. RVU komt op 3 punten uit 2 wedstrijden.

Bekkerveld 2-0 Eijsden
    Lang stond het 0-0 in Heerlen en leek Bekkerveld net als vorige week geen doelpunt te maken. Toch waren het de 'Blauwe Zebra's' die in de slotfase toesloegen en een 2-0 overwinning wisten te noteren. Eijsden moet komende zondag op zoek naar de eerste punten van het seizoen.

FC Geleen-Zuid 3-1 Sporting Heerlen
    De 'Genhouter spionen' bezochten dit affiche in Geleen waar de rood-zwarte thuisploeg aan het langste eind trok. In een rommelige wedstrijd kwam FC Geleen-Zuid als eerste op voorsprong. Een afstandsschot van de rappe nummer 10 was de Heerlense doelman te machtig. Vlak voor rust deed de andere nummer 10 wat terug: 1-1. Na rust kregen beide ploegen kansen, maar was het FC Geleen-Zuid dat uiteindelijk effectiever was. Na de 2-1 werd het in de blessuretijd nog zelfs 3-1 na een alles-of-niets poging van de gasten die vorige week ook al tegen een nederlaag aanliepen. Voor FC Geleen-Zuid was dit de eerste wedstrijd en wacht zondag GSV'28 uit.