• Vrouwen 1 pakken overwinning in beker voor start van competitie

  Hallo lieve mensies,

  De prijs voor het compliment van de week gaat naar snack-koning Donny, afgelopen vrijdag: "Ich dach wie ich dat versjlaag loos, dae wat dit gesjreve haet mot toch bezaope zeen gewaes. Dit kins ste neet nuchter zoa neerzitte". Zit dich mer sjrap Don, want dao gaon v'r weer! Vandaag op het menu: De tweede en tevens laatste bekerwedstrijd, GSV'28 VR1 - Bunde VR1.

  Met twee Genhouter afterparty's in sommige benen was het tijd voor het serieuzere werk om 8.45. Het is te hopen dat de koffie van Rini Kantini genoeg cafeïne bevat: "Es ich nao onder kiek, zeen ich vrie weinig... Allein mer wallen." Scheelt dat het kleurtje van Eline haar voetbalschoenen er voor zorgt dat haar ogen vanzelf open zullen gaan wanneer ze deze zometeen aantrekt. Maar liefst 17 dames luisteren aandachtig naar Ivo zijn plannen voor vandaag tijdens de wedstrijdbespreking. Hij benadrukt dat we met dezelfde motivatie en inzet als vorige week, weer een goede pot voetbal kunnen laten zien. Tijdens onze lange warming-up worden we gewekt door de eerste plensbui van vandaag en zien we dat onze scheids de dresscode heeft afgestemd met de keepster van Bunde.

  De eerste tien minuten van de wedstrijd creëren de dames van Bunde hun eerste kansen en een corner. Ook de volgende tien minuten zet Bunde meer druk, volgen nog enkele corners en een schot op doel. Onder andere Ilya weet enkele ballen weg te koppen. Ivo roept weer even ons duidelijke leerdoel over het veld: RUST AAN DE BAL! Liza en Quincy proberen wat aanvallen op te zetten en Eline probeert het spel van kant te verplaatsen. We staan goed ons mannetje, maar komen desondanks nog niet veel verder dan de middenlijn en over het algemeen is in de eerste helft Bunde het meest in balbezit. Na ongeveer 30 minuten komt Vivian in het veld en schiet ze gelijk wat stoelen omver. Ook aan de kant van Bunde wordt er gewisseld en gaat Kiki haar 'pupke' (Ivo's woorden) eruit. Kiki heeft dat alleen nog niet door en is zo sportief om even met haar mee te lopen. Mooie loopactie Kiek! Niet veel later volgt de eerste echte kans voor Bunde, welke Anique knap uit de kruising weet te vissen. GSV vecht voor de bal en elkaar. In de 40e minuut neemt Bunde een corner, gaat de bal aan iedereen voorbij geeft Lonne een pass vanuit het middenveld richting Dahnée, komt de keepster van Bunde uit en tikt ze de bal weg. Maar dan... tromgeroffel... Doordat Dahnée goed druk is blijven zetten en de keepster uit haar doel is, weet Vivian de bal op te pikken en over de keepster in het doel te schieten: 1-0! We gaan met een voorsprong de rust in, HOEMPA HOEMPA!

  Waar wij normaal gesproken gemiddeld 1 op de 10 kansen raak weten te schieten (maar hey, elke kans is een kans), was vandaag de eerste de beste kans een doelpunt. Bunde is voetballend iets sterker, maar buiten het ene schot op goal, gingen de ballen naast of over ons doel. Gewaarschuwd voor het feit dat in de tweede helft onze conditie een rol gaat spelen, al was de ranja zo sterk dat iedereen nog wel even door zal stuiteren, gaan we dus vol vertrouwen weer terug het veld op.

  Het is koud en nat en iedereen op de (volle) reservebank is langzaam aan het vernikkelen. Behalve Ivo, die staat van de wedstrijdspanning te zweten in zijn t-shirt. In het eerste kwartier na rust maken namelijk beide teams verschillende combinaties, maar zijn het de speelsters van Bunde die meerdere keren ons zestienmetergebied bereiken en op/over het doel schieten. Na 20 minuten kunnen we even opgelucht ademhalen, wanneer Eline scoort en er voor zorgt dat 2-0 op het scorebord staat! Oh nee, die staat niet aan, aandachtspunt voor volgende week.
  Vijf minuten later volgt er een kans van Bunde en gelukkig ook een mooie redding van Anique. Het spel wordt even stilgelegd door de scheids en hij rent zijn kleedlokaal in. Is hij ziek? Moet hij poepen? Allerlei scenario's passeren de revue langs de lijn, maar het bleek slechts een kapotte veter. Als de riesjtartele weer gestrikt zijn kunnen we dus gewoon verder, al is het eigenlijk meer flipperkastvoetbal wat beide teams de laatste tien minuten laten zien. Onze keepster maakt opnieuw een redding en in de laatste minuten scoort Bunde vervolgens helaas alsnog, via Sjieuwke, de 2-1. Het blijft dus nog even billenknijpen voor GSV, zeker wanneer de tegenpartij een vrije trap verdient. Dit schot verdwijnt gelukkig naast het doel. Ze komen nog één keer binnen ons strafschopgebied, maar Sjieuwke heeft nog wat energie over en zorgt er met een sliding voor dat het gevaar geweken is. Het laatste fluitsignaal klinkt en de overwinning voor GSV is binnen!

  Deze twee bekerwedstrijden hebben goed kunnen gebruiken ter voorbereiding op de competitie. Nog twee keer trainen en dan: Vol goede moed en vertrouwen onze eerste competitiewedstrijd! Flinke domper is wel dat we Quincy voorlopig moeten missen, nadat ze vandaag tijdens de wedstrijd haar middenvoetsbeentje brak. Héél veel beterschap!
  A.s. zondag om 10.00 trappen we af tegen Woander Forest VR1. Dit is de enige oude bekende van afgelopen seizoenen tussen allemaal 'vreemde' tegenstanders in onze huidige Parkstad-poule, auwieje kael. We kunnen jullie support goed gebruiken en zien jullie graag op het Jean Nijsten Sportpark! Adieë wa!