• Vrouwen 1 weet winst helaas niet te pakken

  Afgelopen woensdag hebben wij de eerste en tevens spannende competitiewedstrijd gewonnen met 2-1 van Rood Groen LVC’01 VR1. De dames waren dan ook gedreven om opnieuw drie punten mee naar huis te nemen afgelopen zondag. Door een peptalk vol met tips en trics wist iedereen wat ons te doen stond in Mechelen, bij RKMVC.

  Er volgden al snel meerdere kansen voor GSV’28, maar ook op eigen helft moest onze Stormram alias Sliding-Sjieuwke en verdediging enkele keren in actie komen. Langzamerhand ontstond een licht overwicht voor GSV’28. Na alweer een goede redding van Anique, volgden enkele goed uitgespeelde acties van GSV’28. Razendsnel kwam de bal dan ook op de helft van de tegenstander, draaide Eline goed weg bij de zestien meter en kon ze de bal overtuigend in het doel schieten: 0-1! Djordy deelde zijn geleerdheid door de mededeling dat als wij nu de ballen tegen zouden houden, we gingen winnen met 0-1. Helaas hing deze tegeltjeswijsheid nog niet bij iedereen in de keuken. De tegenstander gooide in, wisselde het spel snel van kant en door een heel mooi afstandsschot, via onderkant lat, gingen we met 1-1 de rust in.

  Na de thee waren we voornamelijk op eigen helft aan het voetballen en was het dan ook de tegenstander die kansen creërde. Wij kwamen met tien speelsters op het veld te staan door een gele en daaropvolgende rode kaart. Nadat de scheids het spel liet doorlopen, terwijl gevlagd werd voor een uitbal, maakte de tegenstander tien minuten voor het eind van de wedstrijd 2-1. Hoewel wij deze wedstrijd hadden kunnen en moeten winnen, was dit helaas ook de eindstand.

  Dit maakt dat wij nu met drie punten uit twee wedstrijden uitkomen op een zevende plek. Aanstaande zondag om 12.00 spelen wij op ons Jean Nijsten Sportpark onze volgende competitiewedstrijd tegen Simpelveld/Sportclub’25 VR1. Koop snel de laatste toegangskaartjes en kom ons aanmoedigen! Tijdens de bekerwedstrijden hebben wij namelijk flink verloren van dit team, maar we zijn uit op revanche en drie punten. "Let’s go hunt, doo-doo-doo-doo!"

  Wist je dat:
  - Uiteten de dag voor een wedstrijd niet wordt aangeraden i.v.m. risico op voedselvergiftiging.
  - Er bij dames 1 een heus rijschema is ingevoerd (de uitvoering komen we wellicht later op terug).
  - De scheids van RKMVC vrijwillig een spoedcursus ingooien aanbiedt, tijdens de wedstrijd.
  - Djordy graag wil vermelden dat hij magneetjes miste. Maar hey, "terug je vak in en je mond dicht coach!".
  - Wij graag onze versterking van dames 2 willen bedanken!