• Walking Footbal bij GSV'28

    Na de zomervakantie dit jaar start GSV'28 met walking football: een recreatieve vorm van voetbal voor vrouwelijke en mannelijke 55-plussers. Bij wandelvoetbal gaat het om samen bewegen, om reflexibiliteit, om evenwicht en dan op het niveau dat u aankunt. Bij wandelvoetbal gaat het ook om onderling contact en waardering. Samen met de KNVB en de Gemeente Beek is GSV’28 gestart om deze tak van het sport in het najaar te introduceren.

    Bij Walking Football bent u even lekker actief bezig. Na een goede warming-up speelt u een wedstrijdje van 15 minuten met 6 tegen 6 spelers. Hierbij wordt een veld van 40 bij 25 meter uitgezet en er worden kleine doeltjes zonder keeper gebruikt. Het grote verschil met het normale voetbal is dat rennen verboden is. Hiernaast zijn ook slidings en duwen van tegenstanders verboden. Hierdoor is de kans op blessures een stuk lager en is het voor iedereen toch mogelijk om lekker in beweging te zijn. En vergis u niet, het kan nog steeds een intensief potje voetbal zijn. Dit hebben enkele bestuursleden al ervaren tijdens een demonstratie! De wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter, het idee is dat vriendschappelijkheid voorop staat en een scheidsrechter helemaal niet nodig is. Na de wedstrijd kunt u uiteraard gezellig napraten in onze kantine, want het sociale aspect van Walking Football is zeer belangrijk.

    Heeft u interesse om vrijblijvend aan te sluiten of wilt u meer informatie? Neem contact op met Huub Swelsen: info@gsv28.nl