• Weer een belangrijke overwinning in titelstrijd voor mannen van 2!

Tussen de Maartse buien door speelden de manne van 2 thuis op het Jean Nijsten sportpark hun 15e competitiewedstrijd van deze jaargang. Tegenstander Chevremont 2 was niet gekomen om de punten zomaar in Genhout achter te laten.

Binnen 1 minuut kregen we na een corner de 1e waarschuwing en na 4 minuten spelen lag de bal na een kopbal en foutje in de dekking achter gastdoelman Roy. Was er nu al sprake van kampioenskriebels in de benen van de koploper? Het duurde een klein kwartier voordat de manne van 2 hun draai begonnen te vinden. Het was de doelman van Chevremont die eerst nog een schot van Hugo onschadelijk maakte maar na 19 minuten spelen was het Roy die na een mooie wisselpas van Max de bal panklaar legde bij Hugo. Die wist hier wel weer raad mee en liet de doelman kansloos. Na de verdiende gelijkmaker kwamen er voor de pauze nog enkele goede mogelijkheden maar 2 prima schoten van Yannick werden door de doelman gestopt en bij een schot van Hugo stond alleen de paal nog een voorsprong in de weg. Met een 1-1 ruststand werd het kleedlokaal opgezocht.

Na de ranja hetzelfde wedstrijdbeeld. Na 56 minuten spelen was het Max die na een goede actie in het 16 metergebied de 2-1 binnenschoot. Veel plezier hadden de manne van 2 niet van hun voorsprong. Binnen 2 minuten lag de bal na een corner weer achter doelman Roy. Deze gelijkmaker gaf de tegenstander nieuwe moed en vertrouwen. Het was echter Dean die na een voorzet van Max na een prima individuele actie de 3-2 voorsprong binnenschoot. Na de verdiende voorsprong en enkele wisselingen in de opstelling werden de manne van 2 steeds verder teruggedrongen en leek het erop dat het lastig zou worden de voorsprong over de streep te trekken. Met vereende krachten wisten de manne van 2 echter ook nu weer de overwinning binnen te slepen.

De opluchting bij spelers, begeleiding en supporters was na afloop groot. Weer was er een moeilijke horde genomen in de race om het kampioenschap. De manne van 2 zijn nog steeds trotse koploper. Volgend weekend wacht de lastige uitwedstrijd naar WDZ 2 in Bochholtz. Verder gein nuuts.