• Zakelijke derbyzege zet GSV'28 op pole position voor 2e plaats

  GSV'28 heeft ook de 6e derby van het seizoen 2023/2024 winnend weten af te sluiten. Een resultaat van formaat tegen lokale opponenten Caesar, Haslou, Neerbeek en Spaubeek. Afgelopen zaterdagavond werd i.v.m. Moederdag de wedstrijd tegen Haslou gespeeld. Onder warme en zonnige omstandigheden maakte GSV'28 in de 1e helft het verschil. Na rust leek Haslou uitgeblust en zich definitief neer te leggen bij de degradatie, GSV'28 leek krachten te sparen voor de laatste wedstrijden van het seizoen.

  Op een zonnige Jean Nijsten Sportpark wist GSV'28 dat het een grote stap naar het behouden van de 2e plaats in de 2e klasse F kon zetten bij een 15e driepunter van het seizoen. Haslou daarentegen had een wonder nodig om niet rechtstreeks te degraderen uit de 2e klasse: zelf 3 keer (ruim) winnen en hopen dat Sittard en Heer beiden geen punt meer overhielden aan de laatste drie competitieduels.

  GSV'28 startte aanvallend en kreeg al binnen een mum van tijd verschillende corners en vrije trappen waarbij het gevaar op de loer lag. Onze rood-witten waren beter dan in de heenwedstrijd in december voorbereid op de snelle uitbraken van de pijlsnelle buitenspelers van de Elslonaren. Daardoor bleef Haslou lang ongevaarlijk.

  Na 20 minuten spelen kwam de bal aan de linkerkant bij aanvoerder Djordy Zaicsek. Zijn voorzet werd een assist doordat Raymond Frijns bij de eerste paal verdediger en doelman de baas was. Het tikje tegen de bal bij de eerste paal was absoluut houdbaar, maar toch voldoende verrassend om doelman Fredrix te verschalken: 1-0. Een minuut later had Per Hendrix al een kans op het verdubbelen van de score. Deze keer kon Haslou wel net op tijd ingrijpen.

  De enige echte gevaarlijke fase van de wit-zwarten uit Elsloo volgde in de 10 minuten voor de 2-0 van GSV'28. Met verschillende corners en afstandsschoten probeerden de rode lantaarndragers een gelijkmaker af te dwingen. Het dichts bij een doelpunt waren ze echter door harde voorzetten die bijna tot eigen doelpunt werden opgewaardeerd door Julien Rompelberg, Thom Brinkhof en Milan Koetsier. Alle drie de rood-witten grepen net op tijd in.

  Haslou leek wat fiducie in een resultaat te krijgen, toen GSV'28 in de omschakeling van een aanval van de gasten scoorde. Een lange bal kwam bij Per Hendrix die op zijn beurt aanvoerder Levi Smeets en doelman Abe Fredrix duizelig kapten en met een hard schot kansloos lieten. Een fraaie 2-0 die een mooie kers op de taart is voor de jonge aanvaller van GSV'28. Tegen zijn oude club Haslou scoren: iets wat in december tot frustratie aan toe niet gelukt was ondanks 4 Genhouter treffers.

  GSV'28 kreeg vervolgens nog meer kansen om de score verder uit te breiden. Zowel voor als na rust. Vooral Jeroen Gerets was een aantal keren dichtbij. De door de Limburger geïnterviewde Belg was erg ongelukkig in de afronding en wist daardoor niet te scoren. Vooral zijn inzet tegen de lat (voor leeg doel) in de 2e helft typeerde wel zijn wedstrijd. Een lach kon er gelukkig vanaf, want iedereen wist: de drie punten blijven in Genhout.

  De technische staf wisselde nog een aantal spelers in de 2e helft wat tevens de belangrijkste karakteristieken van dit bedrijf werden. Het voetbal werd erg matig, waarschijnlijk mede door de warmte en het lage tempo van de wedstrijd. GSV'28 spaarde krachten, Haslou probeerde zo nu en dan wel, maar leek niet meer in staat om een achterstand van 2 doelpunten te overbruggen. De op dat moment bijna jarige arbiter Tjitte Ploegstra floot na een seconde of 10 na 90 minuten voor het laatst waardoor GSV'28 nu op 48 punten op een 2e plaats staat.

  Een dag later bleek dat deze overwinning extra waarde had. Directe concurrent RVU verloor namelijk op het lastig te bespelen veld van Geusselt Sport (3-1) en ook Caesar moest de punten in Maastricht laten. Zij verloren 4-2 van Heer. GSV'28 heeft nu nog één punt nodig om zichzelf te verzekeren van de 2e plaats in de 2e klasse F. Een 3e plaats is nu al een feit waardoor onze mannen zeker weten dat ze vrijgeloot zijn in de 1e ronde van de nacompetitie.

  2e klasse F | 24e speelronde
  GSV'28 1 - Haslou 1: 2-0 (2-0)
  20' 1-0 Raymond Frijns
  33' 2-0 Per Hendrix

  Gele kaarten:
  Geen

  Scheidsrechter:
  Tjitte Ploegstra

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Veritas 1 - Eijsden 1: 1-1 (0-1)
  Geusselt Sport 1 - RVU 1: 3-1 (3-1)
  Bekkerveld 1 - Sittard 1: 4-1 (2-0)
  Heer 1 - Caesar 1: 4-2 (1-1)
  VV ALFA Sport 1 - Venlosche Boys 1: gestaakt na 70 minuten bij stand van 0-1 (tevens ruststand 0-1)
  VV Schaesberg 1 - VV Maastricht West 1: 3-2 (2-1)

  Programma 25e speelronde (Pinkstermaandag 20 mei 2024):
  Eijsden 1 - GSV'28 1
  RVU 1 - VV ALFA Sport 1
  Haslou 1 - Heer 1
  Sittard 1 - VV Schaesberg 1
  Venlosche Boys 1 - Veritas 1
  Geusselt Sport 1 - VV Maastricht West 1
  Caesar 1 - Bekkerveld 1

  Tussenstand 2e klasse F na 24 van 26 speelrondes:
  1. Bekkerveld 1 - 24-66 (+58)
  2. GSV'28 1 - 24-48 (+18) > Eijsden (uit) en Venlosche Boys (thuis)
  3. RVU 1 - 24-43 (+8) > VV ALFA Sport (thuis) en Veritas (uit)
  4. Caesar 1 - 24-39 (+8) > Bekkerveld (thuis) en VV Schaesberg (uit)