• Zwak GSV'28 1 verliest in Heer

Na 2 nederlagen in uitwedstrijden stond opnieuw een zware uitwedstrijd op het programma voor GSV’28. Op het sfeervolle sportcomplex in Maastricht stond een pittig potje tegen nummer 3 Heer op het programma. Onze mannen wisten dat ze alles moesten gaan geven om een resultaat mee te nemen naar Genhout.

Al snel bleek dat dat er helaas niet in zat vandaag. Ondanks dat GSV’28 in het eerste half uur aardig meevoetbalde en kleine kansjes kreeg, was het de ‘roed-greune’ trots uit Heer die kans na kans miste en binnen 20 minuten al 8 hoekschoppen afdwongen. Het was dan ook niet verrassend dat de 10e hoekschop ‘raak’ was. Doelman Marvin Janssen kreeg de bal niet goed verwerkt waardoor Scott Ropers de bal van een meter of tien binnen kon schieten: 1-0.

3 minuten later kwam GSV’28 ook nog een keer met 10 man te staan. Ken Schattenberg trok aan de ‘noodrem’ bij een nieuwe uitbraak van Heer. Het leek erop dat Schattenberg (ook) de bal speelde, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Lahaije was resoluut en stuurde onze langste man met rood van het veld. Voor rust was het een wonder dat het 1-0 bleef. Topscorer van Heer en de 2e klasse G Danny Schreurs miste 3 keer oog in oog met GSV-doelman Janssen.

Na de thee wisselde trainer Meulenberg verdedigend met de intentie om te gaan counteren. Heer leek er moeite mee te hebben en creëerde tot de 55e minuut niets. Het was toen Danny Schreurs die de bal voorzette en Djordy Zaicsek die ongelukkig in eigen doel kopte: 2-0. Enkele minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen Danny Schreurs toch zijn doelpuntje meepikte. Vanuit een lastige hoek schoot hij hard in het zijnet: 3-0.

Heer bleef ‘Heer’ en meester in de 2e helft en GSV’28 kwam er echt niet aan te pas. Het was pijnlijk om te zien, want het werd een complete off-day. In de 75e minuut was het René Thoma (broer van onze captain Marco) die voor 4-0 mocht aantekenen. Het was eigenlijk ongelofelijk dat het bij 4-0 bleef, want Heer kreeg kans na kans en kreeg uiteindelijk ook 21 hoekschoppen in deze wedstrijd. In de 2e helft ging het tempo beduidend omlaag en werd het niveau ontzettend zwak. Gelukkig bleef het bij 4-0. Heer was de terechte winnaar.

Na 4 wedstrijden waarin GSV’28 niet scoorde, moeten onze mannen nu echt aan de bak om weer mee te gaan draaien in de middenmoot. Gelukkig staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Zondag om 14.00 uur tegen Geusselt Sport. Iedereen weet dat onze rood-witten dan uit een ander vaatje moeten tappen om het geweldige record van 31 opeenvolgende thuiswedstrijden ongeslagen in de competitie een vervolg te geven.

Heer 1 - GSV'28 1: 4-0 (1-0)
    31' 1-0 Scott Ropers
    55' 2-0 Djordy Zaicsek (eigen doelpunt)
    62' 3-0 Danny Schreurs
    75' 4-0 René Thoma