• Zware nederlaag voor GSV'28 1 op stormachtige zondag

Na een weekend volop carnavalsactiviteiten en een week waarin veel spelers trainingen moesten missen door vakanties mocht ons vlaggenschip naar Eygelshoven voor de uitwedstrijd tegen LHC. De hevige windstoten maakten voetballen eigenlijk onmogelijk, maar scheidsrechter Franssen vond dit geen aanleiding om de wedstrijd af te gelasten zoals dat op veel plekken in Limburg wel gebeurde. Gelukkig speelden onze mannen niet op het hoofdveld, want gedurende de wedstrijd zou daar de gemetselde dug-out van de bezoekers instorten en een deel van het dakleer op de kantine van het dak waaien.

GSV’28 startte met een ambitieuze 3-4-3-opstelling. Deze formatie moest eigenlijk al direct worden omgezet doordat LHC vanaf minuut 1 met 3 aanvallers op zoek ging naar het eerste gevaar. Dat kwam er ook en binnen 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een inschattingsfout van onze verdediging gaf LHC-buitenspeler Remans een vrije schietkans. Nadat ook GSV’28 een eerste keer voor het LHC-doel verscheen, viel binnen het kwartier de 2-0. Een razendsnelle uitbraak opnieuw over links waarbij bij een strakke voorzet de aanvallers slecht gedekt werden. Dit keer een niet te missen bal voor het doel van GSV’28.

In de 10 minuten die volgden leek GSV’28 zich goed te herpakken. Eerst waren Bram Hanssen en Menno Aarts dichtbij een rood-wit doelpunt. Uiteindelijk bracht Tim Booten de spanning voor even terug in de wedstrijd. Met een fraaie volley scoorde hij de 2-1. 5 minuten voor rust moesten de 50 meegereisde supporters met lede ogen toezien hoe GSV’28 kinderlijk eenvoudig de 3-1 weggaf. Een ‘lange peer’ naar voren werd compleet onderschat waardoor de snelle LHC-voorhoede de 3-1 kon maken. Een hattrick voor Remans.

Tijdens de rust kregen onze mannen in duidelijk taal te horen wat er moest veranderen. LHC deelde echter al direct 2 minuten na rust de genade klap uit door een doelpunt dat nooit goedgekeurd had mogen worden. Het vlagsignaal van grensrechter Janssen werd zonder enig overleg genegeerd waardoor LHC vrij kon binnenschieten. 4-1. GSV’28 was verslagen en dat was aan alles te merken. Zelfs een dubbele wissel halverwege de 2e helft gaf het team van Bart Meulenberg weinig nieuwe energie. Wat volgde waren nog enkele grote kansen voor de mannen uit Eygelshoven. Dat resulteerde nog in twee treffers waardoor een grote uitslag op de bordjes stond: 6-1.

LHC is nu definitief weggelopen bij GSV’28 en onze rood-witten zullen een behoorlijke serie van goede resultaten nodig hebben om überhaupt nog in de buurt van het linkerrijtje te komen. Nu eerst focussen op de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heksenberg, aanstaande zondag in Genhout. Alleen bij winst zal ons vlaggenschip weer op koers liggen.

Laura/Hopel Combinatie 1 - GSV'28 1: 6-1 (3-1)
    10' 1-0 Lars Remans
    14' 2-0 Lars Remans
    26' 2-1 Tim Booten
    40' 3-1 Lars Remans
    47' 4-1 Romano Raets
    71' 5-1 Romano Raets
    90+1' 6-1 Leroy Eerlingen